Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här är gänget som ska fixa tioårsfirandet

I år firar Västerdalsträffen tioårsjubileum och med tio veckor kvar till dansbandsveckan är det mycket som ska planeras och ordnas.
– Träffen växer varje år och nu är det hög tid att planera alla detaljer, säger Magnus Larsson vid Big Wheels.

På torsdagskvällen hade motorklubben Big Wheels ett planeringsmöte inför den årliga Västerdalsträffen som arrangeras varje år på tisdagen under dansbandveckan i Malung. Det är en utställning för entusiastfordon som tävlar i klasserna finaste amerikanska bil, europeiska bil, mc, moped, båt, traktor, epatraktor och lådbil. Med på mötet fanns också Bengt Thomasson och Bo Thorildsson från Grålleklubben i Dalarna som har ansvar för traktorutställningen.

– Västerdalsträffen växer varje år och nu är det hög tid att planera alla detaljer, säger Magnus Larsson vid motorklubben.

Under dagen förväntas omkring 5 000 besökare som förutom utställningen också kommer att få se en båtuppvisning på älven med gamla racingbåtar man ligger på mage och kör och dagen avslutas alltid med en cruising till Malungsfors och tillbaka.

– Folk ringer och visar intresse redan nu, men det krävs ingen föranmälan om man vill ställa ut sitt fordon, utan det är bara att dyka upp på tisdagsmorgonen, förklarar Magnus. Han berättar även att man fick säga nej till flera utställare förra året på grund av platsbrist.

– Ifjol hade vi omkring 300 utställare och i år ska vi utöka området så att vi får plats för fler, säger Magnus Larsson.