Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här är företagen som betalar bäst lön

Endast ett företag i Dalarna, Stora Enso AB med säte i Falun kvalar in på 100 i topplistan, på plats 40 med snittlöner på 780 000 kronor.

Annons

Kredit- och affärsinformationsföretaget Creditsafes presenterar en listan på de 100 bäst betalande företagen i Sverige tillsammans med vilka arbetsgivare som betalar ut högst lön i varje kommun.

De 13 företagen som toppar löneligan i Sverige med en snittlön till sina anställda på över en miljon kronor finns i Stockholm och Solna.

Sveriges bäst avlönande är de anställda vid kredit- och finansinstitutet ABG Sundal Collier AB – en förstaplats de innehar för andra året i rad. Företagets 95 anställda har en snittlön på 1 412 000 kronor om året, eller drygt 117 000 kronor i månaden.

Inte helt oväntat dominerar Stockholm stort i den senaste lönestatistik som Creditsafe tagit fram. På topp-100-listan över de bäst betalande företagen har 76 företag sitt säte i Stockholms stad.

Det företag med särklass flest anställda och med högst snittlön i Sverige är Siemens Industrial Turbomachinery AB i Finspång. De 2 760 anställda har en snittlön på 462 000 kronor per år.