Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här är företagen som betalar bäst lön

Endast ett företag i Dalarna, Stora Enso AB med säte i Falun kvalar in på 100 i topplistan, på plats 40 med snittlöner på 780 000 kronor.

Kredit- och affärsinformationsföretaget Creditsafes presenterar en listan på de 100 bäst betalande företagen i Sverige tillsammans med vilka arbetsgivare som betalar ut högst lön i varje kommun.

De 13 företagen som toppar löneligan i Sverige med en snittlön till sina anställda på över en miljon kronor finns i Stockholm och Solna.

Sveriges bäst avlönande är de anställda vid kredit- och finansinstitutet ABG Sundal Collier AB – en förstaplats de innehar för andra året i rad. Företagets 95 anställda har en snittlön på 1 412 000 kronor om året, eller drygt 117 000 kronor i månaden.

Inte helt oväntat dominerar Stockholm stort i den senaste lönestatistik som Creditsafe tagit fram. På topp-100-listan över de bäst betalande företagen har 76 företag sitt säte i Stockholms stad.

Det företag med särklass flest anställda och med högst snittlön i Sverige är Siemens Industrial Turbomachinery AB i Finspång. De 2 760 anställda har en snittlön på 462 000 kronor per år.