Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här är festivalen som går med vinst

Jamboree festivalen i Grycksbo har visat sig ha ett vinnande koncept.
I år gjordes en vinst på omkring 150 000 kronor.

– Framgångsreceptet har varit att inte tappa fokus på det viktigaste; bra musik och nöjda besökare, säger Thomas Öberg.

I somras hade Jamboree festivalen för andra året i rad över 1 700 besökare.

En del av förklaringen till festivalens popularitet är enligt grundaren Thomas Öberg att den ligger bra till datummässigt. Festivalen infaller nämligen mellan Crusingen i Falun och Classic Car Week i Rättvik. En annan anledning kan vara att grundarna Thomas Öberg, Åke Lindqvist och Niklas Hilbrands var överens om ramarna för projektet redan från början.

– Vi älskar rock n' roll och ville helt enkelt skapa en rolig musiktillställning. Men vi har hela tiden sett till att inte låta kostnaderna skena iväg. Vi blottar inte strupen genom att investera i artister som vi egentligen inte har råd med. Vi får också mycket hjälp från lokala företag och föreningar.

Planeringen inför nästa års festival är i gång men de ansvarigas mål är inte att slå publikrekord eller att vinsten ska bli så stor som möjligt. Målet är faktiskt att lyckas boka ett speciellt band, vilket band det är talar de inte om.

– Vi jobbar på att boka detta storslagna band och den dagen vi lyckas med det, ja då har vi verkligen lyckats.

Trots framgångarna vågar Thomas Öberg inte lita på att besökarna även i framtiden kommer strömma till festivalen.

– Det är mycket som kan gå fel, vädret tillexempel. Men vi kommer fortsätta jobba som vi har gjort och hoppas på det bästa. Många har sagt att de aldrig varit med om att få så personlig service på en festival som de får på Jamboree. Då svarar jag att så jobbar vi i Grycksbo, säger Thomas Öberg.