Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här är din biljett till Guldklavegalan

Nu startar Dansbandveckan på riktigt allvar.
Och DT finns med redan från start och sänder allt från festligheterna när årets främsta insatser i dansbandssverige ska koras.
Boka 12 juli. Då ser du Guldklaven live på MittMedias alla sajter.
– Tv-sändningen på dt.se ger alla som vill möjlighet att följa festligheterna live, säger Linda Solum, producent för sändningen.

Vecka 29 och Malung har blivit synonymt med Dansbandsveckan.

I år arrangeras Dansbandsveckan för 30:e året i rad.

Och som brukligt inleds hela evenemanget med Guldklavengalan.

I år är DT med och för första gången livesänder vi före, under och efter galan där Sveriges främsta dansbandsmusiker ska koras. Galan inleds klockan 19.30 på Orrskogen, men DT börjar sin sändning redan klockan 18 på dt.se med uppsnack.

Sändningen leds av Jonas "Heavy" Stentäpp och Sofia Juvel.

Klaven är dansbandens prestigefyllda pris, som delas ut till branschens bästa artister.

– För oss från Svenska Dansbandsveckan är det jättekul att vi kommit överens med Mittmedia om att Guldklavengalan ska livesändas, säger Lars Bälter, medieansvarig för Dansbandsveckan.

Evenemanget, som lockar runt 50 000 besökare, äger rum 12-18 juli. Veckan inleds med Guldklavegalan, en glittrig tillställning där hela den svenska dansbandseliten samlas för prisutdelning av årets Guldklave.

I år kan du också vara med under galakvällen.

Det då MittMedia sänder Guldklavegalan live på alla sajter.

– Att det just är Mittmedia som sänder galan känns väldigt bra. Det är en stor lokal mediekoncern med många olika kanaler, säger Lars Bälter, medieansvarig för Svenska Dansbandsveckan i Malung. 

Totalt handlar det om fem timmars livesändning med start 18.00 under galakvällen. Sändningen inleds, som sig bör, från röda mattan med artister, mingel och snack inför kvällens prisutdelning.

Under galan lovar arrangören sedan flera heta framträdanden och överraskningar när det gäller prisutdelare.

Efter galan fortsätter vi sändningen med intervjuer och eftersnack med årets vinnare.

– Tack vare livesändningen kan många fler personer uppleva den fantastiska Guldklavengalan. Var man än befinner sig. I en husvagn i Malung, i Östersund, i Stockholm eller i New York, säger Lars Bälter.

Det kommer också att vara möjligt att se sändningen via Svenska Dansbandsveckans egen sajt.

– Vi från Svenska Dansbandsveckan ser med stor tillförsikt fram mot detta givande samarbete med Mittmedia som har en stark ställning i det svenska medielandskapet.

– Att MittMedia väljer att sända galan visar också att Svenska Dansbandsveckan i dag är ett stort och intressant event, avslutar Lars Bälter.