Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här är Daniel Hermanssons val: Mora IK eller spel utomlands

Mora IK-fansen kan pusta ut. Daniel Hermansson avslöjar för Sporten att enda svenska klubben han vill spela för är Mora IK. Men, han vill ha hjälp av klubben att få ett jobb vid sidan om. "Det är en viktig del" konstaterar Hermansson.

Daniel Hermansson, lagkapten i Mora IK förra säsongen, är högaktuell för en fortsättning i Mora IK. Samtal har pågått hela tiden sedan debaclet mot Leksand i Tegera arena.

Men han vet fortfarande inte var han kommer att spela säsongen 2016-2017.

– Vi får se vad som händer. Jag är sugen och vill fortsätta lira i alla fall ett par år till. Det är långt ifrån klart, säger Daniel Hermansson.

LÄS MER: MIK-kaptenen Daniel Hermansson intressant för LIF: "Finns med på radarn"

Till Sporten avslöjar han att enda svenska alternativet för honom är Mora IK, då han tillsammans med familjen inte har någon större lust att flytta inom Sverige.

Alternativet är spel utomlands.

– Jag har kontakt med Mora IK. Det är enda svenska klubben som jag vill spela i. Men jag kollar även på alternativ utomlands, säger Hermansson.

Just nu arbetar klubben med att hitta ett jobb åt honom i Mora – då han själv har önskat det.

LÄS MER: Sporten avslöjar: Mora förstärker med förstacenter – och kan tappa egna produkten

– Om jag ska spela kvar vill jag göra någonting vid sidan om och komma in i arbetslivet. Men det är ju svårt att hitta något som går att kombinera med ishockeyn.

Står det och faller helt på jobbfrågan om huruvida du blir kvar i Mora IK eller inte?

– Nja, inte helt. Men det är en viktig del för att jag ska vara kvar i klubben, annars siktar jag på att spela utomlands. Jag hoppas att allt har löst sig innan laget gått på is, säger Daniel Hermansson.

Mora IK går på is i början av augusti.

LÄS MER: Mora IK redovisar vinst på 1,9 miljoner kronor – "Bästa resultatet på flera år"