Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här är bristerna på Faluns krogar

Många krogar fick kritik när kommunen gjorde inspektion. Se hela listan nedan.

Annons

Akropolis Pizzeria
Kontrolldatum: 14 augusti.
Kontrollmetod: Oanmäld inspektion inklusive provtagning.
# Dörr vid varumottagningen fortfarande trasig och tröskel in till kylrummet har inte åtgärdats efter tidigare inspektion.
# Kartonger fungerade som skydd i kylrum.
# Lokalen börjar bli sliten. Bland annat noterades att silikonlist vid bänk i degrummet släppt, degmaskinen har börjat rosta. Kylskåpslisterna börjar bli trasiga och locket på frysboxen, placerad i köket, är slitet.
# Ingrodd olja på degmaskinen.
# Personalens skåp behöver rengöras regelbundet.

Amorita Restaurang och Pizzeria
Kontrolldatum: 7 augusti.
Kontrollmetod inklusive provtagning.
# Mycket sliten skärbräda i köket - bör slängas.
# Trasiga kylskåpslister.
# Golvbrunn i diskrum, hyllplan i städförrådet, bräda med hjul i degrummet och vissa kylskåpslister i behov av rengöring.
# Verksamheten bör se över sina rengöringsrutiner.

Banken Bar & Brasseri/Två rum & Kök
Kontrolldatum: 4 juni.
Kontrollmetod: Oanmäld inspektion.
# Korsande flöden råder i lokalen.
# Separat handställ saknades i det övre köket.
# Ett antal kylskåpslister var trasiga.
# Rostiga hyllplan i mejerikylen i det nedre köket.
# Två slitna skärbrädor i det övre köket.
# Kakelskada mellan golvbrunn och spis.
# Mögligt bröd noterades vid rummet bredvid disken.
# I det övre köket skildes inte skärbrädorna åt för de olika varugrupperna (kött och grönsaker).
# I det övre köket saknas separering mellan de olika varugrupperna.
# Flertalet av de egentillverkade/omförpackade produkterna saknade märkning med datum och produktnamn.
# En av personalen hade ställt in sin varma matlåda i kylbänken där salladsbuffén kylförvarades.
# Grovrengöringsfrekvensen behöver utökas.
# Rutin för rengöring av kransilar följs inte/var okänd för personalen.
# Rutin vid temperaturmätning vid utleverans kändes inte till av personalen.
# En av kockarna saknade/använde inte hårskydd.
Fotnot: Extrakontroll krävs.

Banken Bar & Brasseri/Två rum & Kök - extra offentlig kontroll
Kontrolldatum: 29 juni.
Kontrollmetod: Extra offentlig kontroll.
# Avvikelserna gällande separering, skärbrädor och rutin för handtvätt var åtgärdade. Även övriga punkter hade förbättrats.

Bishop´s Arms
Kontrolldatum: 10 juli.
Kontrollmetod: Inspektion.
# Några gummilister i kylskåpet är spruckna/trasiga.
# Handtaget till "närkylen" är trasigt och har lagats med silvertejp.
# Bristande kylkapacitet kvarstår i verksamheten. Vid besöket noterades att grönsaker, hamburgerdressing och majonnäs förvarades i ölrummet. Angiven förvaringstemperatur på dressing- och majonnäshinkar var +4 till +8 grader. eftersom temperaturen i ölrummet var cirka +14 grader försämras hållbarheten i dessa produkter.
# Stoppade pallar i ej lättrengörbart material fanns i köket.
# Trasig pall och fåtölj förvarades i diskrummet.
# Bristande rengöring av ventilationsdonet i taket i diskrummet.
# Golvförvaring i städutrymmet försvårar rengöringen.
# I en av kylarna fanns både entrécote från Siljans Chark och entrécote från Uruguay, dessa skulle användas till rätten "Entrécote från Dalagårdar" på menyn. Enligt personalen på plats användes entrécote från Uruguay tillfälligt på grund av en för liten leverans av entrécote från Dalarna.
Fotnot: Extra kontroll krävs och är genomförd. Dock inte utskriven av miljöförvaltningen.

Bryggcaféet
Kontrolldatum: 3 juli.
Kontrollmetod: Provtagning.
# Fokus låg på att inhämta glass för provtagning. Miljöförvaltningen bedömer mjukglassen som tillfredsställande.

Café Slussvakar´n
Kontrolldatum: 4 juli.
Kontrollmetod: Provtagning.
# Fokus låg på att inhämta glass för provtagning. Miljöförvaltningen bedömer mjukglassen som tillfredsställande.

Café vi 3
Kontrolldatum: 3 juli.
Kontrollmetod: Provtagning.
# Fokus låg på att inhämta glass för provtagning. Miljöförvaltningen bedömer mjukglassen som tillfredsställande.

Capri Pizzeria
Kontrolldatum: 20 juni.
Kontrollmetod: Oanmäld inspektion inklusive provtagning.
# Skriftlig faroanalys saknades.
# Vissa kylskåpslister var i behov av rengöring.
# Magnetblocken för knivar behöver förbättrad rengöring. Likaså skärbrädor som enligt ansvarig skulle bytas ut.
# Några pizzakartonger stod direkt på golvet.
# Öppet aggregat noterades på kylbänk vid pizzagrillen.
# Början på rostangrepp noterades på hyllplan i grönsakskylen och några hyllplan i torrförrådet var slitna.

Chapeau d´or
Kontrolldatum: 20 april.
Kontrollmetod: Inspektion.
# ett antal takplattor saknades.
# Sliten dörrkarm mellan varumottagningen och diskutrymmet.
# Bristande rengöring i lådor där arbetsredskap förvarades, på ett antal frys- och kylskåpslister samt på ett av grönsakskylarnas aggregat.

Chic pizzeria
Kontrolldatum: 8 mars.
Kontrollmetod: Föranmäld inspektion.
# Städschema för verksamheten bör skrivas ner.

Club Etage
Kontrolldatum: 1 juni.
kontrollmetod: Föranmäld inspektion.
# Avfallskärl för glas förvarades i diskrummet.
# Hyllplan i frysrum samt hyllplan för torrvaror behöver rengöras bättre/oftare. Även blandaren behöver rengöras efter varje användning.
# Städutrustning förvarades i diskrummet, denna var inte upphängd.
# Pappershanddukar saknades vid handtvättstället i köket.

Dala Lekland
Kontrolldatum: 7 februari.
Kontrollmetod: Inspektion.
# Hela cafédelen, inklusive ytor där öppna livsmedel bereds, saknar innertak.
# Skärbrädor för salladsberedning är slitna.
# Rutiner saknas för temperaturmätning saknas.
# En dokumenterad faroanalys saknas.
Fotnot: Extra kontroll krävs.

Dala Lekland - extra kontroll.
Kontrolldatum: 21 juni.
Kontrollmetod: Extra kontroll.
# Vid den uppföljande kontrollen var avvikelserna åtgärdade. Faroanalys saknas dock fortfarande.

Falugrillen
Kontrolldatum: 7 juni.
Kontrollmetod: Inspektion, föranmäld.
# Materialet och inredningen i beredningsutrymmet behöver generellt bytas ut då det är slitet.
# Omklädningsrum saknas i nära anslutning till verksamheten. Nu sker den i separat byggnad och personalen måste passera gården i arbetsskorna.
# Anläggningens kylar och frysar är generellt slitna med gummilister.
# Handfat saknas fortfarande i nära anslutning till beredning och servering.
# Sopkärl finns på gården där det generellt är skräpigt och inbjudande för skadedjur.
# Temperaturen i kylarna var för hög (+9-10 grader).
# Temperaturen för kylda såser i kylbrunnen för servering var för hög (+12 grader).
# Temperaturen för varmhållen kebab för låg (+49 grader).

Falu Kebab
Kontrolldatum: 7 juli.
Kontrollmetod: Inspektion inklusive provtagning.
# I förråd, på personaltoaletten och de bakomliggande utrymmena var det oordning och bristfälligt rengjorda golv.
# Lokalen saknade tvål, varken vid handtvätten i anslutning till stekbordet eller på personaltoaletten.
# Pappershanddukar saknades inne på personaltoaletten.
# Vid handtvätten i "köket" noterades en frottéhandduk som användes för torkning av händer.
# Inget ombyte hade skett trots att oförpackade livsmedel hanterades. Rutin för ombyte fanns, men följdes inte.
# Hårskydd användes inte vid tillfället för kontrollbesök.
Fotnot: Då verksamheten, enligt ägaren, kommer att stänga kommer inget uppföljande besök att göras. När verksamheten öppnar under hösten i nya lokaler kommer miljöförvaltningen att granska rutinerna.

Falu Salladsbar
Kontrolldatum: 13 augusti.
Kontrollmetod: Oanmäld inspektion inklusive provtagning.
# Några trasiga lister noterades, samt att de även var smutsiga på några ställen.
# Verksamheten saknade underhållsplan.

47:an Gatukök
Kontrolldatum: 15 februari.
Kontrollmetod: Inspektion.
# Brister i tätningen av släplister i underkanten av dörren till varumottagningen.

Gandhis gatukök
Kontrolldatum: 25 maj.
Kontrollmetod: Oanmäld inspektion.
# Kylskåpet hade en trasig list.
# På hyllplan nedanför kokkorvsbadet hade kartong lagts ut.
# Underhållsplan saknades.
# I vagnen noterades ganska mycket golvförvaring.
# Hamburgare och räkröra saknade varuskydd.
# Vagnen var i behov av storstädning.
# Inget fullständigt ombyte skedde i vagnen.
# Ingen handtvätt sker mellan smutsiga moment.
# Rutin för koninuerlig utbildning saknas.
Fotnot: Extra kontroll krävs.

Gandhis gatukök - extra kontroll
Kontrolldatum: 21 juni.
Kontrollmetod: Extra offentlig kontroll.
# Vissa insatser hade genomförts för att åtgärda avvikelserna som konstaterades vid det första besöket.

Geislerska serveringen
Kontrolldatum: 3 juli.
Kontrollmetod: Provtagning.
# Fokus låg på att inhämta glass för provtagning. Miljöförvaltningen bedömer mjukglassen som tillfredsställande.
Noterbart: Personalen hade inte fått instruktioner om hur mjukglassmaskinen skulle rengöras. Inget hårskydd användes trots att oförpackade livsmedel hanterades. En sparv hade tagit sig in bakom serveringsdisken. Enligt personalen ett återkommande problem.

Golden Restaurang
Kontrolldatum: 19 juni.
Kontrollmetod: Oanmäld inspektion inklusive provtagning.
# Trasig golvbrunn var inte åtgärdad.
# Sliten slickepott och träslev noterades. Skulle slängas.
# På ett fåtal ställen noterades skador/slitage.
# Underhållsplan för lokalen saknades.
# Lådor i köket där köksredskap förvarades var i behov av rengöring.
# Rutiner för kniv och arbetsbänk behöver ses över.
# Ventilation i köket och ovanför pizzaugnen var i behov av rengöring.

Hammars Restaurang
Kontrolldatum: 7 juli.
Kontrollmetod: Föranmäld revision.
# Köksgolvet börjar bli slitet.
# Pizzabänken sliten och har en djup spricka.
# Innertaket i diskrummet är fuktskadat och smutsigt.
# Lampa i torrförrådet trasig.
# Vattnet i handfatet i köket rann undan dåligt.
# I dagsläget går personalen igenom köket då de ska påbörja sitt arbetspass. Detta innebär att smutsiga och rena flöden korsas.

Hett & Vilt
Kontrolldatum: 27 juni.
Kontrollmetod: Oanmäld inspektion.
# Tvålbehållaren på personalbehållaren var trasig.
# Taket var trasigt på vissa ställen i lokalerna.
# Hyllplan i torrförrådet var slitna.
# Rost noterades i en av grönsakskylarna.
# Slitna hyllplan i porslinsförrådet.
# Trasig/nött träslev.
# Dålig separering i kylrummet mellan rått kött och ätfärdiga produkter.
# Mat som varmhållits över lunchen sparades för att sedan kylas ner och värmas på vid senare tillfälle. Ansvarig redogjorde att bara såser, med mera, kan sparas. Gratänger, lasagne, med mera, tillagas i den mängd att de går åt alternativt att personalen tar hem det som blir över.
# Vissa livsmedel som stått ute på salladsbuffén sparades och återanvändes vid senare tillfälle.
# Varm mat kyldes ner i engångsmaterial av plast.
# varuskydd saknades på vissa produkter i frysboxen.
# Golvförvaring av oljedunkar och mjöl noterades i torrförrådet.
# Sällanrengöringen var eftersatt.
# Separeringen mellan arbetskläder och privata kläder var bristfällig.
Fotnot: Extrakontroll krävs.

Hett o Vilt på stan
Kontrolldatum: 28 maj.
Kontrollmetod: Föranmäld revision.
# Underhållsarbete noterades på vissa ställen i lokalen.
# Bristfällig separering noterades i fryslåda där glutenfritt och vanligt bröd noterades.
# Flödesschema och faroanalys saknades.
# nedskrivna rutiner saknades.

Hong Kong Restaurang
Kontrolldatum: 27 april.
Kontrollmetod: Oanmäld inspektion.
# Kunskaper om livsmedelhygien saknades.
# Såser värmdes upp i vattenbad.
# Dunkar med sås förvarades i diskutrymmet.
# Byttor med friterade räkor förvarades i rumstemperatur under lunchen.
# Vissa livsmedel förvarades i öppna konservburkar.
# Enligt menyn serverades krabba, trots att det var crabfish.
# Det stora kylskåpet i köket hade några trasiga lister.
# I städförrådet saknades upphängningsanordning för städmoppen.
# Hårskydd saknades.
# Ombyte skedde hemma.

Koi Sushi
Kontrolldatum: 29 maj.
Kontrollmetod: Oanmäld inspektion.
# Brister i utformning av lokal. Ventilationen är mycket bristfällig och omklädningsrum saknas.
# Begränsat utrymme att lagra varor.
# Städskåp/skrubb saknas.
# Fettavskiljaren töms genom köket.
# För höga temperaturer i utställningsdisken för fisk och skaldjur (+13-14 grader).
# Personalens kläder tvättas och torkas inne på toaletten. Även förvarades personalens kläder på hyllor, uppmonterade i diskrummet.
# Samtliga ingredienser var inte utmärkta.
# Funktionsnamn saknas för vissa tillsatser.
# Vissa funktionsnamn saknar tillhörande E-nummer.
# Nettokvantitet saknas.
# Felaktigheter vad gäller datummärkningen
Fotnot: Extrakontroll krävs

Koi Sushi - extrakontroll
Kontrolldatum: 28 juni.
Kontrollmetod: Extra offentlig kontroll.
# Vid besöket konstaterades att avvikelserna gällande torkning och förvaring av personalkläder samt datummärkning var åtgärdade. Temperaturen i utställningsdisken och draglådor var bättre än vid föregående inspektion, dock inte helt ultimata. Märkningen på matlådorna var inte klar och underhållsplan/ritning för ombyggnation kunde inte presenteras.

Kopparhatten
Kontrolldatum: 4 maj.
Kontrollmetod: föranmäld revision.
# Takplattor saknades på vissa ställen i lokalen.
# läckage i frysrum.
# bristfällig separering noterades i kyl- och frysskåp.
# Nedkylning sker i engångsbyttor som är avsedda för kalla livsmedel.
# Golvförvaring i torrförrådet.
# Smycken noterades hos personalen.
# Hantverkare, utan skyddskläder, noterades i köket trots att matlagningen var i full gång.

Kings Arms
Kontrolldatum: 23 maj.
Kontrollmetod: Föranmäld revision.
# Underhållsbehov återstår i delar av lokalen.
# Torrförrådet saknar innertak och ovanför disken saknas några takplattor.
# I städutrymmet noterades mycket saker på golvet.

Küselska Krogen
Kontrolldatum: 18 juni.
Kontrollmetod: Inspektion.
# Privata kläder och arbetskläder förvarades tillsammans.
# Rostangrepp och flagad färg noterades på degblandaren.
# Matberedare i ett av köksskåpen hade en spricka i plastbehållaren och var lagad med eltejp.
# En golvbrunn satt löst under serveringsdisken.
# Förpackningsmaterial förvarades i duschrummet, på golvet.
# Kokt potatis förvarades i en kantin på golvet i köket.
# De matlådor som var på väg att levereras ut vid miljöförvaltningens besök skulle varken varmhållas i värmeboxar eller kylas ned innan utleverans.
# tre personer ur personalen, som ej var ombytta, gick in och ut i köket i samband med utleveranser.
# Beställningar, diverse lappar och vykort fanns uppsatta på kyl- och frysdörrar, pelare till taket med mera.
# Golvförvaring av hinkar och andra behållare förekom i sval, mejeri och renseri.
# Varuskydd saknades på några produkter i köttkylen.
# Frukt förvarades på kontoret, i en låda på golvet.
# Datummärkning saknades på några öppnade, omförpackade produkter i sval, köttkyl och frysar.
# Handtvättstället i köket var blockerat av en vagn vid besöket.
# Personalen bar hårskydd, men allt hår täcktes inte bland några i personalen.
# Bristande rengöring av golvet under serveringsdisken.
# Bristande rengöring i städskåpet.
# Bristande rengöring av ventiler i renseriet.
# En sliten, vit gummiskrapa fanns bredvid städskåpet.
Fotnot: Extra kontroll krävs.

Küselska krogen - extra kontroll
Kontrolldatum: 4 juli.
Kontrollmetod: Extra offentlig kontroll.
# Vid den efterföljande kontrollen var de flesta avvikelserna åtgärdade.
# Privata kläder och arbetskläder förvarades fortfarande inte tillräckligt åtskilda.
# Bristande rengöring av golvet under serveringsdiskarna.
# Örhängen användes av personalen.
# Brister i märkningen. Bland annat uppgifter om nettovikt, förvaringsanvisning med mera.

Köpmanskrog
Kontrolldatum: 10 augusti.
Kontollmetod: Oanmäld inspektion.
# Avsaknad av separat handtvättställ i köket.
# Slitna ytmaterial i disk- och degrum.
# Äggkartonger användes som ställ för pizzaspaden.
# Ventilationen i disk- och degrum samt väggar i behov av rengöring.
# Kylskåpslister i behov av rengöring.

La Marina Pizzeria
Kontrolldatum: 21 augusti.
Kontrollmetod: Oanmäld inspektion inklusive provtagning.
# Källaren vattenskadad och luktade mögel.
# Slitet golv på "lagret", slitna socklar, dörrkarmar, trähyllor i ett av kylskåpen samt trähylla för pizzakartonger under pizzaugnen.
# Dammig köksfläkt, smutsig ventilation i degrummet, smutsiga socklar, kladdiga handtag och orena hyllplan/väggar i vissa kylar och frysar.
# Hårskydd användes inte alltid när oförpackade livsmedel hanterades.

Lugnets restaurang och café
Kontrolldatum: 7 juni.
Kontrollmetod: Oanmäld revision.
# Fortsatt dålig åtskillnad mellan glutenfria och "vanliga" produkter.
# Vid längre leveranser bör temperaturkontroller genomföras även under själva transporten.
# Städrutiner av svåråtkomliga ytor behöver förbättras.
# trappa mellan köket och de nedre delarna av lokalen var i behov av rengöring.

Mariann´s Saloon
Kontrolldatum: 14 juni.
Kontrollmetod: Oanmäld inspektion.
# Kylrumslisten var ännu inte utbytt.
# Hyllplan i disken, köket och renseriet var inte utbytta.
# Unken doft i renseriet.
# Bristfällig separering mellan rått kött och grönsaker/färdig mat.
# Golvförvaring i torrförrådet och kylrummet.
# Kylskåp i behov av rengöring.
# Pappershanddukar sakandes på personaltoaletten samt i diskrummet.
# Oombytt serveringspersonal i köket.

Max Hamburgare AB i Falun
# Fokus låg på att inhämta glass för provtagning. Miljöförvaltningen bedömer mjukglassen som tillfredsställande.
Kontrolldatum: 3 juli.
Kontrollmetod: Provtagning.

Mc Donald´s i Falun
Kontrolldatum: 4 juli.
Kontrollmetod: Provtagning.
# Fokus låg på att inhämta glass för provtagning. Miljöförvaltningen bedömer mjukglassen som tillfredsställande.

O´Learys
Kontrolldatum: 23 april.
Kontrollmetod: Oanmäld inspektion.
# Vissa delar av lokalen börjar bli sliten, främst frukostmatsalen.
# Rostangrepp i torrförrådet.
# Fungerande handtvättställ saknades i anslutning till diskutrymmet.
# Behov av grovrengöring.
# Enligt menyn erbjöds "mozzarellasticks", dock är det en blandning av mozzarella och cheddarost som används.
Fotnot: Efterkontroll krävs.

O´Learys - extra kontroll
Kontrolldatum: 12 juni.
Kontrollmetod: Extra kontroll.
# Vid extrakontrollen bedömdes att man har vidtagit/planerar att vidta tillräckliga åtgärder för att leva upp till livsmedelslagstiftningens krav gällande noterade avvikelser.

Pitcher´s
Kontrolldatum: 29 augusti.
Kontrollmetod: Revision.
# Gammal smuts runt nedre delen av kranen på handfatet.
# En av kockarna bar smycken och saknade hårnät.
# I serveringsdelen saknades tvål och pappershanddukar vid tappstället.

Pizzacity i Falun
Kontrolldatum: 8 augusti.
Kontrollmetod: Inspektion inklusive provtagning.
# Verksamheten saknar en underhållsplan.
# På personaltoaletten har delar av väggen lossnat.
# Kylskåpslister under stekbordet/fritösen har börjat gå sönder.
# Äggkartonger används som ställ för pizzaspaden.
# Rutin för rengöring av takventilation, golvbrunnar och diskmaskin behöver förbättras.
# Personalen saknade/använde inte hårskydd.

Pizza Mia
Kontrolldatum 7 augusti.
Kontrollmetod: Inspektion inklusive provtagning.
# Lokalen är i behov av underhåll. Bland annat noterades trasiga kylskåpslister, sliten silikonlist i degrummet, sliten personaltoalett, sliten vägg ovan en av arbetsbänkarna samt slitet golv på kontoret.
# Äggkartonger användes som ställ för pizzaspaden.
# Verksamheten behöver se över sina rengöringsrutiner.

Restaurang China Thai
Kontrolldatum: 17 april.
Kontrollmetod: Inspektion.
# I lokalen fanns ett antal ytor som inte uppfyllde kraven på att vara täta, släta och lätta att göra rena.
# Livsmedel förvarades i öppna konservburkar.
# Ventilationen i diskrum och i förvaringsutrymmet bredvid omklädningsrummet, taket i samma förvaringsrum, kylrumslist, lådor i köket samt städmaterial var i behov av rengöring.

Restaurang Koppis
Kontrolldatum: 30 augusti.
Kontrollmetod: Föranmäld revision.
# Trasig bänk nedanför pizzaugnen.
# Färgen hade flagnat från taket i diskrummet.
# Golvet trasigt i degrummet.
# Slitna och rostiga hyllplan i kylskåp.
# Separata skärbrädor saknades.
# Engångsmaterial förvarades i städskrubben.
# Viss golvförvaring i frysrummet.
# I köket fanns ett trasigt frysskåp med smutsiga lister. Även listerna i kylbänken under pizzaugnen var i behov av rengöring.
# Instickstermometer ur funktion.
# Personalen saknade utbildning inom livsmedelshygien.

Restaurang Tzatziki
Kontrolldatum: 20 juni.
Kontrollmetod: Inspektion.
# En faroanalys saknas fortfarande.
# Temperaturen mäts inte, termometern trasig.
# Temperaturen i kylbänken i köket (med grillspett och kött) visade mellan elva och 15 grader.
# Upptining av kött skedde i rumstemperatur, samt i ett vattenbad.
# Golvskador kvar sedan senaste inspektionen.
# Ett hyllplan i köket är slitet.
# Salladsost används i stället för fetaost vid tillagning av Biffteki, vilket inte stämmer med menyn, där det står fetaost.
# Bristande rengöring av golvet, särskilt vid fogar, golvsocklar och i hörn.
# Bristande rengöring av båda handtvättställen i kök och beredning.
# Bristande rengöring rund dörrhandtag och lysknappar.
# Några sopborstar var mycket smutsiga.
# Moppen saknar krok för att kunna hängas upp.
# Personalen i köket saknar hårskydd (kvarstår sedan förra inspektionen).
Fotnot: Extrakontroll krävs.

Restaurang Tzatziki - extra kontroll
Kontrolldatum: 18 juli.
Kontrollmetod: Extra kontroll.
# Vid den uppföljande kontrollen var de flesta avvikelserna åtgärdade.
# Faroanalysen saknas fortfarande.
# Temperaturen vid kylbänken visade mellan 15 och 17 grader.

Restaurang Vildgåsen
Kontrolldatum: 12 april.
Kontrollmetod: Inspektion.
# Tillräckligt antal skärbrädor saknades.
# En sliten/skadad träslev förvarades intill ett ytteremballage.
Brister i underhåll av tröskel in till personalutrymme och hyllplan i torrförråd.
# Skadad kakelplatta bredvid handtvättstället i köket.
# Bristande rengöring av kökslådor för köksredskap, gummilist i kyl/frys-skåp, gummiraka i städutrymme och ventilation i personalomklädningsrum.
# Pappershanddukar saknades vid de pappersbehållare som fanns i kök, caféservering och diskrum.
# Fetaost finns på menyn men vid kontrollbesöket visade sig att ost gjord på komjölk hade använts.
Fotnot: extra kontroll krävs.

Restaurang Vildgåsen - extra kontroll.
Kontrolldatum: 12 juni.
Kontrollmetod: extra kontroll.
# Vid den uppföljande kontrollen var samtliga avvikelser åtgärdade.

Ryggåsstugan
Kontrolldatum: 4 juli.
Kontrollmetod: Provtagning.
# Fokus låg på att inhämta glass för provtagning. Miljöförvaltningen bedömer mjukglassen som tillfredsställande.

Rådhuskällaren med rådhusgården
Kontrolldatum: 27 juni.
Kontrollmetod: Oanmäld inspektion.
Samtliga punkter gäller Rådhuskällaren om inget annat anges.
# Hyllplanen inne i frysrummet är av material (trä) som lätt drar till sig smuts.
# Under två av bänkarna inne i köket noterades skivor/plankor av obehandlat trä.
# Hyllplanen i torrförrådet börjar bli/var slitna.
# En takplatta ovanför ismaskinen saknades.
# Galler för golvbrunn saknades.
# Slitna träslevar noterades i förråd där kastruller med mera förvarades.
# Golvet vid stekbordet var skrovligt.
# I e bakomliggande utrymmena var det väldigt mycket grejer.
# Lådorna till kyldisken var kladdiga (Rådhusgården).
# Golvet i städförrådet var smutsigt. Även golven i omklädningsrummen var i behov av rengöring.
# Tvål och pappershanddukar saknades på damernas personaltoalett. Pappershanddukar saknades på herrarnas personaltoalett.

Skyttepaviljongen
Kontrolldatum: 7 juni.
Kontrollmetod: Oanmäld inspektion.
# Utrymme för omklädning, städutrustning, avfall och torrvaror saknades.
# Början till underhållsbehov noterades.
# Frottéhanddukar användes efter handtvätt.
# en av personalen bar ring och örhänge.

Spicy Thai
Kontrolldatum: 20 juni.
Kontrollmetod: Oanmäld inspektion inklusive provtagning.
# Upphängningsanordning för skurmoppen saknades i städrummet.
# Överarmen till diskmaskinen var bristfälligt rengjord.
# Samtliga ventilationer var i behov av rengöring.
# I städrummet var golvet och vissa hinkar smutsiga.
# Den magnet som knivarna hänger på behöver rengöras oftare/förbättras. Likaså rengöring av skärbrädor.
# En ur personalen bar örhängen.

Sushilovers Falun
Kontrolldatum: 21 februari.
Kontrollmetod: Föranmäld inspektion.
# Bristande märkning av produkter som levereras till butik.
# Uppgift om mängd av ingredienser eller kategorier av ingredienser saknas.
# Uppgifter om nettovikt saknas.

Trotzgatan 3
Kontrolldatum: 2 maj.
Kontrollmetod: Föranmäld revision.
# Delar av lokalen och dess utrustning är sliten.
# Inga temperaturkontroller genomförs vid varumottagningen.
# Bärkassar användes till förvaring av bland annat kött.
# Datummärkning saknades på vissa varor i frysarna.
# Skriftlig faroanalys saknades.

Venezia Restaurang
Kontrolldatum: 9 augusti.
Kontrollmetod: Oanmäld inspektion inklusive provtagning.
# Äggkartonger användes som ställ för pizzaspaden.
# Verksamheten behöver se över sina rengöringsrutiner.


Victuscella
Kontrolldatum: 28 juni.
Kontrollmetod: Oanmäld inspektion.
# Handtvätten i diskrummet var ur funktion.
# Bristfällig separering mellan rått kött och ätfärdiga produkter.
#Upptining av nötpastrami och lambribs skedde i rumstemperatur.
# Golvförvaring noterades i städutrymmet, torrförrådet och i frysrummet.
# Bananflugor noterades i lokalen.
# Bristande rengöring av bland annat golv i omklädningsrum, personaltoaletten, diskrummet och under kylar.
# Rakor i diskrummet var i behov av rengöring/utbyte och städmoppen i städutrymmet var inte upphängd.
# Kyl- och frysrumsdörrarna var i behov av rengöring.
# Elcentralen och ventilationen i torrförrådet var i behov av rengöring.
# Serveringsvagnens hjul/nedre del var i behov av rengöring.
# Värmeboxarna bristfälligt rengjorda.
# En av kockarna bar inte hårskydd.
# Ett antal produkter saknade märkning med datum och produktnamn i frysrummet.
Fotnot: Extrakontroll krävs.

Victusella - extrakontroll
Kontrolldatum: 9 juli.
Kontrollmetod: Extra offentlig kontroll.
# Vid återbesöket var samtliga avvikelser åtgärdade.