Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här är årets UF-företag i Malung-Sälen

En produkt som ligger i tiden.
Tre unga företagare fanns med när årets vinnande UF-företag i Malung-Sälen kommun skulle utses i gymnasieskolans lilla aula.
Efter en omfattande bedömningsprocess av juryn stod det klart att Louise Halvarssons företag Paint The Quote UF dragit det längsta strået.

DT – appen: Här kan du ladda ner den nya DT-appen i Appstore för iPhone eller här i Google play om du har en telefon med Android

- Det trodde jag faktiskt inte att jag skulle vinna, sade årets UF-företagare i kommunen.

Hennes företagsidé har varit att tillverka vackra tavlor av träspill. Drygt 70 tavlor har hon sålt till kunder runt omkring i bygden.

Tävlingen Årets UF-företag i kommunen är en omfattande tävling där UF-företagen blir bedömda inom fyra olika moment. (rapport, företagspresentation, intervju inför jury och utställning). Fem personer från Näringslivsenheten, Företagarna, Swedbank samt en före detta UF-elev har ingått i juryn och har bedömt de tre UF-företagen.

I Juryns motivering till att utse Paint The Quote UF kunde man bland annat konstatera en snygg design och modernt utseende, en produkt med genuint ursprung och som passar både gammal och ung.

De två övriga företagen som fanns med i årets tävling om en plats i länsfinalen i Falun var Anna - Klara Karlssons företag Smörkniv UF. Hon har i korthet lyckats hitta och importera en mycket speciell smörkniv från Italien. Rent försäljningsmässigt har den unika smörkniven gått som smör i solsken. Själva finessen med hennes smörknivar är att de kan ställas stadigt på bordet.

- De har gått riktigt bra, konstaterar Anna-Klara Karlsson.

Josefin Eriksson har med sitt företag Dalecarlia Design UF köpt in och sålt dalahästar i plåt från ett företag.

- Jag har haft många nöjda kunder, berättar hon.

Alla tävlande fick ta emot diplom av kommunens näringslivschef Maggie Grundén.

Fler nyheter från Malung-Sälen hittar du här