Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här är alla vinnarna vid företagsgalan i Ludvika

 
Coronaviruset
Visa alla artiklar

UPPDATERAD. Mycket rejält försenad kunde företagsgalan i Ludvika genomföras på torsdagskvällen – men i digital form.
Under sändningen presenterades vinnarna i fem kategorier.

Den digitala företagsgalan kunde ses på dt.se och Youtube. På några håll runt om i kommunen utbröt säkert glädjevrål när vinnarna lästes upp.

Den mest prestigefulla utmärkelsen, till Årets företagare, gick till Mathias Lindgren med företaget Kompressorteknik ML AB.

Maria Fredriksson som framgångsrikt driver Lekiabutiker i både Ludvika och Borlänge, tog hem utmärkelsen Årets butik.

Årets prestation 2019, den svarade Niklas Andersson med fastighetsbolaget Farstukvisten för.

Ingrid Larsdotter Aldén har startat företaget Kullastintan och vann utmärkelsen Årets nya företag.

Vem som skulle utses till Årets kommuntjänsteman 2019 var nästan givet på förhand. Naturligtvis valde juryn i Företagarna att uppmärksamma Håkan Rosén som var general för det lyckade Ludvika 100 år-firandet.

Håkan Rosén var också den enda av vinnarna som fanns med i sändningen tillsammans med Gösta Bergström och konferencieren Mats Ingels. Programmet spelades in för en tid sedan men sändes nu som ett slags direktsänt evenemang på Youtube och dt.se.

Företagsgalan med mingel, prisutdelning, middag och underhållning skulle egentligen ha genomförts i mars. Sedan i maj, september och februari 2021. Orsaken till de återkommande framflyttningarna är givetvis coronapandemin.

För en månad sedan hade Företagarna med ordföranden Gösta Bergström i spetsen ändå tänkt att satsa på att genomföra en nedskalad gala i Folkets hus Aveny.

Där skulle alla kandidater till utmärkelserna närvara liksom Mats Ingels och representanter för ett antal sponsorer.

Men så kom regeringens påbud om att max åtta personer får delta i offentliga sammankomster. Då var det bara att ställa in och satsa på en, som Gösta Bergström uttrycker det, coronasäker gala.

– Vi ville så gärna ha med Håkan Rosén i sändningen. Övriga vinnare får komma och hämta sina priser och överlämnandet kommer att ombesörjas av Veronica Lindgren vid Unika Ludvika, omtalar Gösta Bergström.

Förutom äran så får vinnarna i de tre huvudkategorierna Årets företagare, Årets butik och Årets prestation ta emot staty, diplom och blomstercheckar. Tvåan och trean i respektive kategori får diplom och blomstercheckar.

Om du missade den drygt 40 minuter långa tv-sändningen, med start 19.30, så kan du se den här nedan i efterhand genom att klicka på startknappen.

Från måndag 7 december kan sändningen också ses på www.företagsgalan.se

Fakta:

Vinnarna i företagsgalan

* Årets Företagare: Mathias Lindgren, Kompressorteknik ML AB

*Årets Butik: Lekia/Babya, Maria Fredriksson

* Årets Prestation: Nicklas Andersson, Farstukvisten

* Årets Nya Företag: Kullastintan, Ingrid Larsdotter Aldén

* Årets Kommuntjänsteman: Håkan Rosén

Motiveringarna:

Här följer utdrag ur motiveringarna:

Årets företagare

Mattias Lindgren, Kompressorteknik ML AB.

* Mathias Lindgren startade 2016 sitt framgångsrika företag Kompressorteknik. Företaget är specialiserat på kompressorer för PET-flasktillverkning. Man totalrenoverar begagnade maskiner som sedan säljs vidare och man har en uppsättning av kompressorer som snabbt kan anpassas för uthyrning. Dessutom utför man service på 45 kompressorer i hela Norden. Bland kunderna kan nämnas Carlsberg, Coca Cola, Heineken och Spendrups.

Årets butik

Maria Fredriksson, Lekia/Babyia

* 2017 flyttade Maria Fredriksson sin Lekia-Babya-butik från Gallerians övervåning ner till gågatan med stor framgång. I april 2019 öppnade hon även butik i BR Leksakers gamla lokal i Kupolen i Borlänge. Med den satsningen så äger hon de två enda kedjeanslutna leksaksbutikerna i Dalarna. För Maria är det viktigt att skräddarsy sitt utbud genom att lyssna på kundernas önskemål.

Årets prestation

Niklas Andersson, Farstukvisten AB.

* Niklas Andersson på Farstukvisten är mån om att anpassa sina fastigheter efter behov och önskemål. Ett av de senaste projekten är Backgården som Niklas köpt och rustat upp till toppmodern standard där bolaget Easy Living nu sköter uthyrning av boenden. Niklas har också köpt tidigare ICA Marnäs, som nu kommer få flera företagsetableringar och nya arbetstillfällen till kommunen.

Årets kommuntjänsteman

Håkan Rosén.

* Det finns en person i Ludvika kommun som under 2019 satt Ludvika på kartan genom ett entusiastiskt engagemang och driv.

Du har under 2019 varit projektledare för Ludvikas 100-års firande och detta arbete har du förvaltat på ett exemplariskt sätt. Utan vetskap om alla förutsättningar inför detta år så lyckades du få många med på tåget mot ett gemensamt mål, nämligen att skapa ett jubileumsår för allas trevnad.

Genom att våga stå upp för att det goda ska vinna över det onda så har du medverkat till ett fantastiskt jubileumsår och att sprida en framtidstro hos alla Ludvikabor.

Tack Håkan för all din inspiration och glädje. Hoppas vi får se mer av dig även framöver som nybliven pensionär.

Årets nya företag

Ingrid Larsdotter Aldén, Kullastintan.

* För att skapa guldkant på tillvaron kan en förhöjning av känslan på det du betraktar vara bästa lösningen.

Ingrid Larsdotter Aldén formade med detta grunden för sin nya verksamhet som fått namnet Kullastintan.

Ingrid har stor erfarenhet och kunskap om den exceptionella konsten i att designa och trycka tapeter för olika väggstrukturer där referenserna snabbt blivit många och respekterade.

Under 2019 blev hon utvald att som en av nio företag att representera Dalarna och Sverige vid ”China Market Entry” i Shanghai, Kina.