Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här är alla vinnarna på Dalecarlia Music Awards 2016

The Tallest Man on earth blev stor vinnare på årets Dalecarlia Music Awards då han tog hem priset i de båda tunga kategorierna Årets artist och Årets låt. Juryns specialpris gick i år till Rättviksbördiga popartisten Marit Bergman.

Annons

Se livesändningen från Dalecarlia Music Awards här.

Årets upplaga av Dalecarlia Music Awards var den tredje i ordningen men första gången som den arrangeras på Magasinet i Falun. Tidigare år har den arrangerats på Galaxen i Borlänge. Galan startades för två år sedan för att uppmärksamma och hylla Dalarnas musikliv.

Precis som första året, 2014, tog Leksandssonen Kristian Matsson, eller The Tallest Man On Earth som han kallar sig, hem priset i kategorin Årets artist. Han fick dessutom pris för Årets låt för "Sagres" som medverkade på senaste skivan "Dark Bird Is Home".

Han skickade en videohälsning från New York där han särskils riktade ett tack till Musikcenter i Borlänge.

– Tack så hemskt mycket för ett så fint pris som årets artist, sa Kristian i videon.

Priset för Årets liveupplevelse är en kategori där vinnaren inte bestäms utav en jury utan i stället är det DT:s läsare som röstar fram prismottagaren. I år gick priset till singer-songwritern Stiko Per Larsson som bland annat genomförde sin årliga "Vandringsturnén" under 2015.

– Jag är så sagolikt glad och litegrann mållös. Jag är så otroligt stolt eftersom detta är folkets pris. Jag kommer nog gråta en skvätt och sova väldigt gott inatt, sa han till DT efter han mottagit priset.

Juryns specialpris gick till Rättviksbördiga popartisten Marit Bergman som dock inte kunde närvara vid galan i Falun.

Under galan uppträdde bland annat Borlängeartisten Shuez, Sälenduon John Mitchell & Sofie Jonsson, Betty Goes a Go-go och Kammarmusikensemblen. Galans konferecierer var Mats Ingels och Emma Hulander från P4 Dalarna.

Läs också:

TV: Här är de nominerade till Dalecarlia Music Awards 2016

Vinnarna i Dalecarlia Music Awards 2015