Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här är alla elever som fick stipendium – studenten Wille: "Det trodde jag aldrig, herregud"

Artikel 3 av 5
Student i Avesta 2020
Visa alla artiklar

Under studentavslutningen delades flera stipendier ut till elever. Några korades som "bästa avgångselev" och "bästa hockeyelev" och andra fick för "utmärkt studieresultat". Wille Hedberg på naturvetenskapliga programmet var en som fick flera stipendier.
– Det trodde jag aldrig, herregud. Jag blev väldigt överraskad, säger han.

På Avestavallen hölls Karlfeldtgymnasiets studentfirande för årskurs tre-eleverna. Under ceremonin fick eleverna njuta av sång, musik och tal. Dessutom fick flera av studenterna stipendium för exempelvis "utmärkt studieresultat".

Cagla Araz fick kommunfullmäktiges stipendium till särskilt förtjänt elev på samhällsvetenskapliga programmet och stipendium från Parul Sharma, svensk människorättsjurist, hållbarhetsexpert och chef för Greenpeace Sverige för sitt engagemang för flickors rätt till utbildning.

– Det är helt fantastiskt eftersom jag brinner väldigt mycket för flickors rätt till utbildning. De här stipendierna är en bra morot för att fortsätta kämpa och visar verkligen vilket bra arbete man har utfört. Jag är jätteglad och stolt, säger Cagla Araz.

En annan student som fick två stipendier var Wille Hedberg på naturvetenskapliga programmet. Han fick ta emot Outokumpus stipendium och gymnasieskolans stipendium för bästa avgångselev och premie ur "Familjen Klingbergs tacksamhetsåtgärd".

– Jag kunde väl aldrig tänka mig att jag skulle få ett stipendium alls – det är helt fantastiskt, säger han.

Hur har dina tre år varit på gymnasiet?

– Det har varit helt otroligt. Jag har haft en helt otrolig klass.

Och hur känns det nu att ha tagit studenten?

– Jag har inte riktigt fattat det än. Jag tror det här med självstudierna har rubbat det lite grann så man förstår inte riktigt att det är slut nu. Jag ska jobba i sommar och mot hösten lutar det faktiskt mot läkarlinjen i Uppsala.

Se fler stipendiater som fastnade på bild:

Alla stipendiater och deras stipendium:

1. Kommunfullmäktiges premium till särskilt förtjänt elev på samhällsvetenskapliga programmet – Cagla Araz.

2. Outokumpus stipendium – Sebastian Johansson och Wille Hedberg på teknikprogrammet.

3. Stipendium för förtjänstfullt utförda studier på naturvetenskapsprogrammet – Wilma Svedlund.

4. Gymnasieskolans stipendium för bästa avgångselev och premie ur "Familjen Klingbergs tacksamhetsåtgärd" – Wille Hedberg.

5. Stora Ensos stipendium – Ermias Yemane på teknikprogrammet, Ella Wigert på naturvetenskapliga programmet och Anton Cevikbas och William Lamppu på elprogrammet.

6. Vård- och omsorgsförvaltningens och Avesta lasaretts stipendium – Nisreen Amer på vård och omsorgsprogrammet.

7. Länsförsäkringar Dalarna och Transportarbetarförbundets stipendium – Anton Augustsson och Wilma Eklund på fordons- och transportprogrammet.

8. Byggföretagens stipendium – Albin Öberg på bygg- och anläggningsprogrammet.

9. Stipendium för bästa hockeyelev – Samuel Bjurling på ekonomiprogrammet.

10. Avesta gallerias stipendium – Ellen Malmqvist på handelsprogrammet.

11. Sveriges Åkeriföretag Mitts stipendium – Casper Westerholm på fordons- och transportprogrammet.

12. Teknikcollege – Wissam Al Halabi, Abbas Amini, Isak Berglund, Fabian Ekeberg, Charlie Eliasson, Anders Johansson, Sebastian Johansson, Tobias Kvarnström och Ermias Yemane på teknikprogrammet och Axel Grobecker och Olov Falkeström på industriprogrammet.

13. Vård- och omsorgscollege – Madelene af Ekenstam, Nisreen Amer, Mikaela Hillbom, Lovisa Lundberg, Elmyra Magomedova, Rogin Rashid, Ahmad Rasoli, Lindita Rrethi och Amanuel Belai Shiferaw på vård- och omsorgsprogrammet.

14. Ekonomiprogrammets stipendium för utmärkt studieresultat och förtjänstfullt arbete – Emanuel Bengts och Gustav Samuelsson.

15. Stipendium från Parul Sharma, chef för Greenpeace Sverige – Cagla Araz på samhällsvetenskapliga programmet.

16. Diplom från Göte Hedins Minnesfond via Kulturskolan – Johanna Lille på naturvetenskapliga programmet och Mikaela Hillbom på vård- och omsorgsprogrammet.

17. Miljöstipendium – Hanna Eriksson på naturvetenskapliga programmet.

18. Stipendiet till bäste avgångseleven vid fotbollsgymnasiet – Ella Wigert på naturvetenskapliga programmet.

19. Tekniska stipendiet – stipendium för utmärkt studieresultat och förtjänstfullt arbete – Sebastian Johansson.

20. Elever på elprogrammet som klarat ETG-provet – Tilda Andersson, Jonathan Axelsson, Jacob Berglund, Oliver Brenner Hedmark, Anton Cevikbas, Erik Forsell, Hampus Fredriksson, Jonathan Hedlund, David Jansson, Victor Karlsson, William Lamppu, Albin Rosén och Filip Steinholtz.

21. Stipendium från AB Karl Hedin för bästa avgångselev på byggprogrammet – Alex Back.

22. Barn- och fritidsprogrammets stipendium för bästa avgångsbetyg 2019 – Elin Fridell.

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips