Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hantverk hela helgen

DalaTravet Romme är platsen för helgens slöjd- och hantverksmässa.
– Det är viktigt att det här gamla, traditionella hantverket bevaras, tycker besökaren Malin Ordéus.

För 34:e gången arrangeras slöjd och hantverksmässan på DalaTravet Romme. Mässan, som har omkring 120 utställande hantverkare inleddes under fredagen.

– Det brukar komma mest folk under fredagen och lördagen. Antalet besökare beror lite på om det är andra stora arrangemang samtidigt, men de som är genuint intresserade av hantverk kommer hit oavsett, säger mässgeneralen Gun Julle.

Hon annonserar i kvällstidningarna, vilket brukar locka många långväga besökare.

– Men där spelar vädret stor roll. Om vädret är dåligt så är det inte så många som vill åka så långt, säger Gun Julle.

En av fredagens besökare var Malin Ordéus från Grycksbo.

– Vi är på väg till Granngården. Sonen vill titta på deras traktorutställning. Men jag blev nyfiken på detta och ville titta in lite snabbt för att se om jag hittade något fint, säger hon.

Har du besökt den här mässan tidigare?

– Nej, det här är första gången. Jag är väldigt intresserad av hantverk och tycker att det är viktigt att det gamla, traditionella hantverket bevaras, säger Malin Ordéus.

En annan mässbesökare var Gun Eriksson, från Grangärde.

– Jag har varit på många av hantverksmässorna som har hållits här. Det är roligt att se vad som finns. Jag höll själv på mycket med hantverk när jag var yngre, men inte längre. Nu tittar jag mer på vad de andra gör för något, säger hon.

I närheten av entrén ställer Tero Pirttinen, från Nyhammar, och Allan Bergs, från Sundborn, ut sina träföremål.

– Vi brukar ställa ut tillsammans, men delar ändå upp våra saker så att det blir tydligt vem som har gjort vad. Det är lite bra att det fortfarande är is ute, så att folk inte har hunnit börja påta i trädgården ännu. Då hittar de hit i stället, tror Tero Pirttinen.

Mässan pågår mellan klockan 10 och 17, både lördag och söndag.