Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hanses: "Jag är inte fullt nöjd"

Erik Hanses var allsvenskans bäste målvakt i fjol.
I år har han haft det tyngre – och efter djurgårdsmatchen är han kritisk.
– Jag bjuder på ett mål, säger han.

Annons

Erik Hanses hade en tuff match mot Djurgården.

Stockholmslaget fick göra 1-2 i powerplay i ett helt rent läge.

– Jag bjuder på ett mål där, och då tar de över lite. Det var inte så bra, säger han.

Även 3–3 i den sista perioden såg billigt ut.

– Vi tappar pucken i mittzonen. Han kommer in och droppar. Skottet styrs på min back. Jag vet inte riktigt var pucken ska ta vägen.

Hanses har stundtals haft en jobbig säsong.

I fjol var han seriens bäste målvakt, just nu ligger han på tolfte plats, har 89.86 i räddningsprocent och 2.38 insläppta i snitt.

– Jag är inte fullt nöjd. Det kan jag inte säga. Det går lite knackigt emellanåt, sedan stundtals så går det riktigt bra i matcherna. Jag har inte hittat den där sköna matchkänslan rakt igenom matcherna ännu.

Vad beror det på?

– Delvis tror jag att jag har större krav på mig själv. Jag vill göra saker bättre i matcherna. Det kanske sätter stopp lite för mig.

Hur mycket påverkar kraven utifrån?

– Inte så mycket. Det känns som om det mest kommer från mig själv. Men, det är klart att förväntningarna har ökat på mig, men det är inte någon stor grej. Jag känner mig inte pressad på något sätt så. Det är bara det att jag vill göra saker och ting bättre.

Men laget forstätter att ta poäng.

– Vi vinner och ligger bra till i serien. När jag spelar på topp kommer det att bli ännu bättre. Vi har lite sparkapital.