Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hanses bakom Leksands seger

Leksand studsade snabbt tillbaka efter nederlaget mot Västerås tidigare i veckan.
På fredagskvällen blev det seger, 2–0 i tungviktsmötet borta mot Örebro.
– En fantastiskt rolig match, sa Leksandsmålvakten Erik Hanses till Viasat Hockey efter säsongens första nolla.

Annons

Leksand började bäst och hade ett litet spelövertag under matchens tio första minuter, dock utan att skapa de riktigt vassa målchanserna. Örebro jämnade ut spelet mot slutet av perioden, men kom inte heller till några farligheter. Leksand, seriens bästa powerplay-lag, spelade fyra minuter med en man mer utan att spräcka nollan på hemmamålvakten Tim Sandberg.

– Ganska avvaktande spel, där båda lagen åkte och kände på varandra, sa Leksands nyförvärv från just Örebro, Pär Edblom, om den första perioden.

Den andra perioden stördes inledningsvis av problem med belysningen. När spelet väl fick fortgå var det åter Leksand som tog kommandot. Jon Knuts och Martin Janolhs brände varsitt friläge och Gabriel Karlsson hade en styrning strax utanför innan 17-årige Jacob de la Rose hittade rätt i mitten av perioden. Michael Raffl drev upp pucken på högerkanten, ramlade och fick iväg pucken till de la Rose som resolut placerade pucken i det högra krysset.

– Vi hade lite tur att passningen kom fram. Jag hann inte tänka så mycket, utan ville bara få in pucken, sa de la Rose om säsongens första mål.

Leksandsledningen var välförtjänt även om Örebro ryckte upp sig efter målet och skapade visst tryck mot Erik Hanses.

Örebros kvitteringsjakt fortsatte i den tredje perioden och närmast var Robin Olsson med ett stolpskott efter åtta minuter. Men kvitteringen kom aldrig för Örebro som har haft det tungt på hemmaplan hittills och endast tagit fem av 15 möjliga poäng.

I stället punkterade Patrik Hersley matchen med sitt första mål för säsongen när han satte 0–2 i Leksands femte powerplay.

I och med segern tog Leksand ett stort skutt i tabellen, från femte- till andraplats efter ledande BIK Karlskoga.