Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hans studsmatta flög till grannen

Magnus Hagström kom klockan 15:50 till Vansbro från Stockholm. När han hämtats fick han senare se en udda syn på sin gård. Studsmattan, som hans son Johan är förtjust i, stod inte längre på hans gård.

Den hade blåst 50 meter bort på hans granne, Gunvor Hags, tomt.

- Den väger runt 200 kilo och man kan se där den träffat andra träd och slitit ner grenar, säger Magnus.

På andra sidan av Gunvors hus har en rutten rönn stått länge. Gunvor fick för några veckor sedan rådet att inte ställa bilen i skuggan av rönnen. Igår splittrades trädet totalt av tromben.

- Det var tur att bilen inte stod där. Men, jag hade ändå tänkt ta ner det där trädet, så nu löste det av sig självt, säger hon.

Därefter fortsatte den nordost och rev av takplattorna på en gammal ladugård. Torbjörn Johansson och Jörgen Hermansson satt klockan 16:00 i Torbjörns hus och tittade ut.

- Jag trodde uthuset skulle lyfta, regnet gick såhär, säger Torbjörn och drar handen i en vågrätt rörelse.

Inga-Britt Arvidsson som bor granne med Torbjörn berättar att 30 millimeter kom på en timme. Anders-Åke Andersson som bor längre upp på vägen fick sin källare vattenfylld.

- Jag gick från bilen in i huset och hann bli plaskblöt, ett fasansfullt oväder var det, säger han.

Tromben drog även ner grenar på elkabeln som går över Grimstjärnen och elektriker jobbade under tisdagskvällen med att reparera nätet.