Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hans signum var värme, klokskap och djupt rotad humanism – Minnesord över Mauritz Bropetters

Centerpartisten Mauritz Bropetters, Grangärde, har avlidit den 5 februari i en ålder av 73 år. Hans politiska livsgärning präglas av en mängd olika uppdrag.

Annons

Centerpartiet i Ludvika-Grangärde har sorg. Vi har förlorat en av våra mångåriga medlemmar och företrädare.

Mauritz Bropetters arbetade under flera årtionden med djupt engagemang inom Centerpartiet för ett grönt, liberalt och humanistiskt samhälle.

Vi tusentals centervänner över hela landet kommer inte bara att bevara hans minne med värme. Vi kommer också fortsätta arbetet, för att med med hans signum; värme, klokskap och djupt rotad humanism, värna det anständiga samhället. Ett samhälle där vi inte döms för var vi kommer ifrån, vilken religion vi tillhör, vem vi älskar eller om vi är rika eller fattiga, utan ses och respekteras för den individ vi är.

Mauritz var trots sin svåra sjukdom, och som till sist ändade hans vandring på jorden, in i det sista trogen sina olika uppdrag och sitt engagemang för såväl demokratin som enskilda personer.

Vi vänner inom Centerpartiet Ludvika-Grangärde, Centerpartiet Dalarna och övriga Centersverige delar familjens djupa sorg och saknad.

Claes Söderberg

Ordförande Ludvika Grangärde Centerkrets