Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hans Höglund

Annons

Hans Höglund, Stockholm har som tidigare meddelats lämnat oss vid en ålder av 38 år.

Hans närmaste är hustrun Åsa, barnen Nora och Joel samt föräldrar, syskon och syskonbarn.

Hans hade ett stort umgänge och var intresserad av det mesta. Han hade ett genuint öppet sinne med en önskan att pröva på allt vad livet har att erbjuda. Hans gjorde saker som andra kanske skulle vilja göra, men inte vågade. Att som dryga 30-åring börja med nycirkus och framträda som trapetsakrobat var honom inte främmande.

Hans växte upp i Mora. Men nyfikenheten för andra länder och kulturer utvecklade han tidigt.

Hans njöt av att lära känna människor och att få ta del av deras kulturer och uttryckssätt.

Som student i Lund genomförde Hans ett utbytesår i nederländska Utrecht och fick tillfälle att lära sig holländska. Förutom nederländskan pratade Hans även franska och många franska vänner har lärt känna Sverige genom Hans.

Hans intresse för andra kulturer och skilda perspektiv avspeglades också i Hans yrkesval.

Efter studierna flyttade Hans till Stockholm för arbete med internationella frågor, först på Europeiska kommissionens representationskontor, sedan på EU-upplysningen vid Sveriges riksdag och till sist på Regeringskansliet. Drivkraften var nyfikenheten. Hur kunde EU fortsätta utvecklas trots alla olikheter och skilda synsätt ? Hur skulle unionen bli mer folklig och demokratisk?

Detta var också temat på den bok som Hans avslutade bara några dagar innan han gick bort.

Så träffade han till slut sitt livs kärlek, Åsa.

Barnen Nora och Joel var mycket efterlängtade och familjen var Hans allra största stolthet.

Lägenheten i Vasastan blev en fast punkt i tillvaron, och en plats dit Hans och Åsa gärna bjöd in vänner för diskussioner om allt möjligt. Alla trivdes hemma hos Hans och Åsa och alla var välkomna. Hans var en intresserad och ypperlig kock och bjöd gärna på något gott och ofta med en liten egen twist på receptet.

För oss vänner lämnar Hans ett stort tomrum efter sig. Han var en fantastisk vän som alltid hade ett vänligt ord över, pigg på upptåg, men också närvarande vid bekymmer. Hans var en genuint varm, snäll och frikostig person. Vi kommer att sakna Hans drivkraft och livsnerv, hans initiativ och projekt. Vi kommer att sakna intressanta diskussioner och att umgås med vår vän.

Anders Bengtsson

Helen Kasström

Mikael Lagerblad

Eva Zetterberg