Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hans "Hasse" Svensson

Hans "Hasse" Svensson, Borlänge, avled den 8 oktober vid en ålder av 80 år.

Han var född och uppvuxen i Borlänge, men bodde under en period av sitt liv i Krylbo där han träffade den kvinna som sedan blev hans hustru. Det var 1956 Hans gifte sig med Gullvi ( född Lund) och med henne fick han döttrarna Annika och Marga och sonen Ronny.

Hans utbildade sig till konditor, men efter att första barnet fötts tog han anställning på SJ som han blev trogen ända tills pensioneringen 1994.

Genom sportföreningen inom SJ i Krylbo fick Hans 1960 kontakt med ett gäng tyskar från SJ i Hof, Tyskland. De kom upp till Dalarna och spelade fotboll, ett utbyte som gav honom många nya vänner. Den vänskapen har stått sig genom alla år.

Hans har gjort många resor till vännerna i Hof och deras "ölfester", till Cervia, Italien, tillsammans med alla dessa vänner och de har kommit upp till Dalarna för att njuta av svensk sommar och traditioner.

Senast i somras fick Hans träffa sin allra bästa vän som kom upp hit. Det var ett känslomässigt möte med många minnen.

Hans stora var bordtennis. Oräkneliga är de timmar han lagt ner på träningar och tävlingar. Lön för mödan har han fått genom att ungdomar han tränat rönt stora framgångar både i Sverige och utomlands. Borlänge Bordtennisklubbs tjejer låg flera år i topp i elitserien.

Hans älskade att umgås med människor. Otaliga är de fester han ordnat tillsammans med sin hustru, både hemma hos dem och i olika lokaler. Han var rapp i tungan och drog alltid en massa skämt och roliga historier. Dansa och sjunga älskade han också.

Under de år han bodde i egen villa skötte Hans väl om sin trädgård, speciellt gräsmattan. Den var lika perfekt som en golfgreen.

2004 fick Hans sin första stroke. Tre år senare kom den andra som gjorde honom rullstolsbunden. Sedan dess har han bott på Hällsjöhemmet där han nu också fick sluta sina dagar.

Han sörjs närmast av hustru, barn och barnbarn samt syster med familj.