Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hans-Erik vann 1 200 000

Det blev en vinst 1,2 miljoner kronor för jordbrukaren Hans-Erik Lärka från Djur.
– Eftersom jag får 10 000 i månaden i tio år räcker det tills jag blir 80 år, konstaterade han efter att ha skrapat fram vinsten i direktsändning i TV4:s Nyhetsmorgon.

Annons

Redan innan han – tillsammans med makan Margareta – åkte till Stockholm för att skrapa fram vinsten förklarade han sig vara mer än nöjd med garantivinsten 10 000 kronor i månaden i tio år, sammanlagt 1,2 miljoner kronor.

– Allt därutöver är en bonus, menade jordbrukaren, som hade chansen att vinna 50 000 kronor i månaden i 50 år, totalt 15 miljoner kronor.

Hans-Erik och Margareta Lärka är jordnära människor och tar inte ut någon vinst i förskott.

– Vi får pension varje månad och den stora vinsten var när vi slutade med mjölkkorna och övergick till köttdjur. Då blev arbetet mer en hobby, tycker Hans-Erik, som är nöjd med pensionen och tillvaron.

Vinstlotten, såld av Coop Konsum i Djurås, var 93-åriga Edit Lärkas 70-årspresent till sonen.

Inför skrapningen i tv var hon mer spänd än Hans-Erik och satt som klistrad framför tv:n.

– Men vi har ingen tv längre, vi har fullt upp ändå, berättar jordbrukaren.

Sonen och sonhustrun såg till djuren under helgen, då Hans-Erik och Margareta bodde på hotell i Stockholm, där de möttes av "bubbel" på rummet och utöver vinsten fick en middag för två.