Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hans-Erik vann 1 200 000

Det blev en vinst 1,2 miljoner kronor för jordbrukaren Hans-Erik Lärka från Djur.
– Eftersom jag får 10 000 i månaden i tio år räcker det tills jag blir 80 år, konstaterade han efter att ha skrapat fram vinsten i direktsändning i TV4:s Nyhetsmorgon.

Redan innan han – tillsammans med makan Margareta – åkte till Stockholm för att skrapa fram vinsten förklarade han sig vara mer än nöjd med garantivinsten 10 000 kronor i månaden i tio år, sammanlagt 1,2 miljoner kronor.

– Allt därutöver är en bonus, menade jordbrukaren, som hade chansen att vinna 50 000 kronor i månaden i 50 år, totalt 15 miljoner kronor.

Hans-Erik och Margareta Lärka är jordnära människor och tar inte ut någon vinst i förskott.

– Vi får pension varje månad och den stora vinsten var när vi slutade med mjölkkorna och övergick till köttdjur. Då blev arbetet mer en hobby, tycker Hans-Erik, som är nöjd med pensionen och tillvaron.

Vinstlotten, såld av Coop Konsum i Djurås, var 93-åriga Edit Lärkas 70-årspresent till sonen.

Inför skrapningen i tv var hon mer spänd än Hans-Erik och satt som klistrad framför tv:n.

– Men vi har ingen tv längre, vi har fullt upp ändå, berättar jordbrukaren.

Sonen och sonhustrun såg till djuren under helgen, då Hans-Erik och Margareta bodde på hotell i Stockholm, där de möttes av "bubbel" på rummet och utöver vinsten fick en middag för två.