Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hanna Brodin gör comeback

Falutjejen Hanna Brodin, som tävlar för Åsarna, har haft en strulig säsong och inte kört en enda tävling.
Men på torsdag kväll gör landslagsåkaren comeback när O2-sprinten avgörs i Vansbro.

– Ja, jag har tänkt köra i Vansbro. Det känns som att det är dags nu. Jag har ju inte kört en enda tävling den här säsongen, säger Hanna.

Exakt vad som hållit henne borta från tävlingsspåren vill hon inte gå in på, vilket naturligtvis ska respekteras.

– Klart att det varit jättejobbigt att inte ha kunnat tävla. Men nu känns det kul att få börja köra igen. Jag har tränat för fullt, men vi får se var jag står, säger Hanna och tillägger:

– Det är sent på säsongen, för många är det kanske sista tävlingen, men för mig är det den första, vi får se hur långt det räcker. Det ska verkligen bli kul att stå på start igen, det är en seger i sig, menar Hanna.

Och det är inget dåligt motstånd som Hanna har att möta. Där finns bland annat juniorvärldsmästarinnan i sprint Stina Nilsson, IFK Mora. Stina som också blev fin femma i "stora" VM i Val di Fiemme. På startlinjen finns även Julia Svan, Vansbro och Jennie Öberg, Piteå Elit samt Ulricehamns Hanna Falk.

Även herrsidan har ett bra startfält där Dala-Flodas landslagsman Jens Eriksson får bära favoritskapet.