Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hänger på protesten

Falu FK ansluter sig till Karlbergs överklagande av att klubben dömts till poängavdrag i divison 2.
Därmed står fyra klubbar bakom överklagandet till RIN (Riksindrottsnämnden).

Gamla Uppsala protesterade mot att Karlberg använt en spelare som hade tre varningar enligt fotbollförbundets datasystem. Karlberg hävdar att de redan haft spelaren avstängd för tre varningar.

Protesten gav till resultat att Gamla Uppsala fick segern i matchen, som egentligen Karlberg vann med matchens enda mål.

Det fick konsekvenser för sluttabellen. Falu FK ramlade ur tvåan, utan att få chansen att kvala sig kvar och Rotebro tvingades till kvalspel för att hänga kvar. Gamla Uppsala klarade sig kvar utan kval tack vare att protesten gick igenom.

Förutom Karlberg, som egentligen inte drabbades av poängtappet i tabellhänseende, överklagade, och Rotebro och Nacka anslöt sig, liksom nu också Falu FK.

Rotebro har inlett kvalspelet mot Örebro Syrianska och vann hemma med 1–0. Returen återstår och RIN tar sitt beslut när kvalet är spelat...

– Känns som en oönskad lång och oviss serie, återstår att se hur det förlöper. Men som sagt, i fotbollens värld kan allt hända även efter att domaren blåst av, säger Falu FK:s ordförande Jan-Åke Holmdahl.

RIN är idrottens högsta domstol dit man kan överklaga beslut i specialförbunden.