Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hängande bil fångade intresset

En hängande bil i en kran endast några meter från den trafikerade Noretbron i Mora fångade stort intresse när Hanson Motor bjöd in till Öppet Hus.
Det tycktes som hela Mora hittade dit. P-platserna inne på området räckte inte till utan bilar parkerades runt om på gator i de närmaste kvarteren.

Annons

För Vd:n Thomas Bysell gav dagen en bra möjlighet att visa upp hur företaget lever i största välmående.

Tidigare drevs Hanson Mora sedan 1999 av Claes-Göran jansson och Anders Borgström. Företaget var auktoriserad återförsäljare för Saab och Opel.

I april 2010 tog Philipson över aktiemajoriteten och flyttade från sin anläggning vid Shell i Mora bort till lokalerna intill Noretbron med sina bilmärken bland annat Mercedes och Nissan.

I den nu nya företagssatsningen är det bilmärken som KIA och Opel som lanseras till försäljning.

Enligt Thomas Bysell har företaget dock kvar möjligheter till service och garantier för kunder till bilmärken som SAAB, Mercedes och Nissan.

Det stora antalet besökare fick ut över företagets bilpark beskåda de senaste åken av sportbilar samt vräkiga amerikanare, som stod uppställda just under de två Öppet Hus dagarna.

Bland många andra aktiviteter fick den stora publiken fick se en fingerad bilolycka där en provdocka blev fastklämd i en bil som kolliderat med en grävskåpa. Sedan kom räddningstjänsten till platsen och höll en pedagogisk förevisning kompletterad med en räddningsinsats.