Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Händelserikt år för missionsförsamlingen

Det har varit ett lyckat och händelserikt år för missionsförsamlingen i Rättvik.

Annons

Den nionde februari hade Rättviks missionsförsamling sitt årsmöte. Mötet präglades helt igenom av tacksamhet till Gud över året som gått. Församlingen har ett rikt gudstjänstliv och en verksamhet där många människor är engagerade. Sången och musiken har en stor plats i gudstjänsterna. Under flera terminer har det uppskattade gospelprojektet fortsatt med övningar omväxlande i Rättviks- och Leksands missionskyrka. Projektet har avslutats med en konsert i Leksand och Rättviks missionskyrka.

Under dagtid har det varit träffar, ”Sångskatten”, byggt på allsång ur den gamla andliga repertoaren. Alphakursen är en annan satsning som församlingen har. På lördagskvällarna har det i kyrkan anordnats tacocafé, där vem som helst kan komma och äta tacobuffé för en billig slant.

Ungdomsföreningen Equmenia är en del av församlingen. Under veckorna leder de och övar med en liten dansgrupp, ”Movin Kids”, samt en barnkör.

Under Classic Car week fanns församlingen ute i samhället med Equmeniakyrkans husvagn.

I Söderås Missionkyrka, som ägs av församlingen, har under några veckoslut under sommaren bedrivits sommarcafé. Från i höstas har Rättviks Pingstförsamling deltagit i församlingens verksamhet, vilket har uppskattats.

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med DT Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel