Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Handelsbanken stänger i Grangärde

Den 30 november stänger Handelsbanken sitt kontor i Grangärde.
– De två anställda flyttas över till kontoret i Ludvika som i fortsättningen kommer att ha tio anställda, säger Carina Lundefors, rörelsechef i region Mellansverige.

Stängningen i Grangärde innebär att Handelsbanken i höst stänger tre av sina kontor i länet. Den sista augusti stängdes kontoret i Furudal och den 26 oktober stänger man i Björbo.

– Det är svårt att kunna erbjuda kunderna rätt kompetens på mindre kontor. När det gäller Grangärde kan vi samla medarbetarna på kontoret i Ludvika och förhoppningsvis kommer den kompetens vi kan erbjuda där kunderna väl till godo.

– Vad gäller Furudal har den person som arbetat på det kontoret flyttats till Rättvik medan den person som jobbar i Björbo flyttas till Mockfjärd. På kontoret i Mockfjärd kommer det att vara tre anställda, upplyser Carina Lundefors.

Hon liksom Pontus Åhlund, som är regionchef för Handelsbanken i Mellansverige, är angelägna om att framhålla att även efter nedläggningarna kommer Handelsbanken att vara den bank som har flest kontor i Dalarna.

– Man ska komma ihåg att för ungefär 1,5 år sedan öppnade vi i Älvdalen och 1 januari i år öppnade vi kontor i Sälen. Så när de här nedläggningarna är genomförda har vi fortfarande 21 kontor i Dalarna, betonar Lundefors.

I region Mellansverige ingår delar av Sörmland och delar av Hälsingland samt Gästrikland, Dalarna, Närke och Uppland. Sju kontor i regionen stängs i år så relativt sett drabbas Dalarna hårdast.

Vissa har befarat att Handelsbanken skulle följa Swedbanks exempel och stänga i Grängesberg. Det är dock inte aktuellt, enligt Pontus Åhlund.

– I Grängesberg är vi kvar tills vidare. Men jag kan inte säga att det blir för evigt, hur det ser ut om tre, fem eller sju år vet vi inte.