Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Handbollssiffror när Kais Moras herrar förlorade

Det blev rena handbollssiffrorna när Kais Moras herrar hade premiär i allsvenskan.
Järfälla kunde vinna med de smått osannolika siffrorna 16–10.
– Men vi hade lika gärna kunnat vinna den här matchen med 17–16, menade Moratränaren Anders Karlsson.

Annons

Han beskrev premiären som en match mellan två dåliga lag.

– Det är ju inte så att de spelar ut oss. Vi hade väl så många chanser som Järfälla. Skillnaden var att de satte sina halvchanser medan vi missade våra lägen.

När Kais herrar är i farten har det förr om åren kunnat bli rejäla målkalas, men frågan är om inte söndagens premiär tog rekordet.

Samtliga tre periodsiffror hade kunnat vara slutresultat i vilken annan match som helst; 6–3, 5–5 och 5–2.

Det var öppna spjäll som synes och Kais, som hoppas kunna vara med i toppen och kriga, fick en olycklig start. Redan efter 13 sekunder hamnade första bollen bakom JImmy Heimer. Han reagerade starkt, då Moramålvakten i stället ville ha frislag till sitt lag i samband med Järfällas tidiga ledningsmål.

Protesten ledde till en tvåminutersutvisning, varpå hemmalaget utnyttjade den.

Och så fortsatte matchen. Det här var en dag som Kaisspelarna förhoppningsvis grävde ner prestationen djupast möjligt efter vägen hem mot Dalarna.

– Jag, Kimmy (Dalbjer, matchcoach) och Martin (Bladh, tränare) får ta oss att vi inte lyckades styra in killarna på rätt spår, sa en självkritisk Karlsson.

Efter halva matchen gav Moraledningen order om att släppa på handbromsen. Det producerades tillräckligt framåt och med tio mål ska man vinna en match.

Men i stället släppte Kais 16 bakåt.

– Ja, det är oförsvarligt. Vi kan sammanfatta det här med; seriepremiär, nerver och känslor.

– Vi vet att vi kan bättre än så här. Det är bara att glömma, nu ser vi fram emot hemmapremiären mot Gävle på söndag, sa en besviken Karlsson.