Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Han vill höja spelarbudgeten

Vid sidan av den ekonomiska turbulensen försöker Mora IK:s tränare och sportchef Patric Wener bygga ett lag. Han väntar fortfarande på att få grönt ljus för att kontraktera spelare.

Under processen med ekonomin har Mora IK legat lågt när det gäller spelarrekryteringar.

"Med hänsyn till just processen", som klubbdirektör Peter Hermodsson utryckte saken efter det positiva beskedet på måndagskvällen.

Under den här pressande perioden har däremot inte tränaren/sportchefen Patric Wener legat på latsidan. Han har åkt runt och scoutat nya spelare.

Patric betonar att fyra till fem nya spelare måste införskaffas, varav tre toppspelare.

Men då måste, enligt samme Wener, spelarbudgeten ökas på i jämförelse med säsongen som varit.

– Vi behöver fyra-fem spelare, varav tre toppspelare om vi ska vara konkurrenskraftiga. Jag har varit ute scoutat och pratat med de vi vill ha, så långt har jag kommit.

– Jag har förberett allt för avslut, men vi har inte kunnat erbjuda några kontrakt med tanke på det ekonomiska läge som varit, och att de spelar fortfarande. Om vi ska ligga långt fram måste vi ha en större spelarbudget än förra säsongen.

– Men det är upp till klubbdirektören Peter Hermodsson, ordförande Patrik Andersson och styrelsen att bestämma. Jag har inte fått något startskott än om att kontraktera spelare, säger Patric Wener.

Så sent som i måndags stod Mora IK på randen till konkurs.

I det läget gick kommunen in och räddade fasighetsbolaget och klubben som äger bolaget genom att köpa FM Mattsson Arena för nästan tolv miljoner kronor.

Dessutom gick man in med ytterligare 14 miljoner för upprustning av hallen.

För att affären skulle genomföras var att samtliga fordringsägare skrev ner sina krav med 90 procent. En manöver som alltså lyckades.