Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Han vill ha konstgräs på Säters IP

Per-Inge Nyberg anser att det behövs anläggas konstgräs vid Säters IP. Han har nu gjort en skrivelse till kommunen om detta.
– Det är mest logiskt med tanke på IP:s placering. Nyttjandegraden blir som högst när konstgräsplanen ligger på centralorten, säger han.

Annons

Per-Inge Nyberg är ungdomstränare i Säters IF Fotboll och sitter även med i fotbollens valberedning. I en skrivelse till Säters kommun lägger han fram argument för varför kommunen bör anlägga konstgräs på Säters IP.

– Vi har försökt lyfta frågan de senaste två, tre åren, dock utan resultat. En kille från Svenska Fotbollsförbundet, som är med och utvecklar konstgräsplaner i hela Sverige, har varit hit till Säter och tittat. Han anser att en konstgräsplan ska placeras där nyttjandegraden är som störst. Enligt honom innebär det för Säters del att det måste bli på A-planen på Säters IP, säger Per-Inge Nyberg.

Han anser att Säters IP är den naturliga placeringen av en konstgräsplan.

– Se bara på hur många skolor som ligger i närheten. Både grundskolor och gymnasiet. Dessutom skulle ishockeylagen och friidrotten kunna nyttja en konstgräsplan för träning vintertid. Tittar man på var konstgräsplanerna ligger någonstans så är det alltid i centralorten, där det är nära till skolorna. Detta för att planen ska kunna nyttjas så mycket som möjligt, säger Per-Inge Nyberg.

"Ett bra gräsunderlag är av avgörande betydelse för den fortsatta utvecklingen av fotbollen i Säter. Det innebär att vi får behålla de spelare som vi har och få nya både yngre och äldre spelare, att komma till Säter och spela fotboll", skriver Per-Inge Nyberg i skrivelsen.

– Det här är en framtidsfråga. I dagsläget åker våra ungdomslag till Borlänge, Hedemora och Smedjebacken för att träna fotboll, säger Per-Inge Nyberg som avslutar skrivelsen med dessa ord:

"Säters fotboll har alltid varit av hög kvalitet och tillhört de bättre klubbarna i Dalarna. Nuvarande upplägg med uppbyggnad av flick- och pojkungdomsverksamheten talar för att denna nivå ånyo kan uppnås. För att detta skall uppnås måste goda förutsättningar skapas. En upprustad fotbollsplan med konstgräs är ett måste. Det är därför min och fotbollsföreningens (spelare/ledare) förhoppning att beslutsfattarna gör en saklig och noggrann helhetsbedömning i denna viktiga framtidsfråga".