Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Han var en stor idrottsledare och en omtänksam kamrat – minnesord över Björn Borgersen

Falufotbollen har drabbats av sorg. I veckan som gått nåddes vi av beskedet att Björn Borgersen i en ålder av 74 år hastigt avlidit i sitt hem. Björn var en välkänd ledarprofil framför allt inom Falu BS Fotboll. Han ägnade större delarna av sitt liv som spelare och ledare i Falu BS fotboll.

Björn ansåg sig själv som rekordhållare i B-lagsmatcher. Men efter avslutad fotbollskarriär blev han en av klubbens största ledare genom tiderna. Björn brann verkligen för fotbollen i Falun. Han var mångårig ordförande i Falu BS Fotboll och med i styrelsen från 1971 fram till 2004, därefter blev han utnämnd till hedersordförande.

Efter avslutat ordförandeskap var Björn den drivande kraften bakom Fotbollsvår som startades 2001 i ett unikt samarbete mellan Faluklubbarna för att anlägga konstgräsplaner för att skapa nya förutsättningar för fotbollen i Falun. Med Björns engagemang fick Falu BS (Kopparvallen) den första konstgräsplanen. Därefter fick de övriga fotbollsklubbarna i Falun också konstgräs på sina arenor.

Han arbetade också med att samordna fotbollsklubbarna i Falun till en ny förening med ett större mål att få ett elitlag i Falun. 2006 bildades Falu Fotbollsklubb (Falu FK) i ett samarbete med Slätta SK och Korsnäs IF. Det blev ett kortvarigt samarbete och Falu BS Fotboll återuppstod.

Björn var inte bara en stor idrottsledare inom fotbollen, han var en omtänksam och generös kamrat utanför planen och han kommer att saknas av många inom Falufotbollen.

Men framför allt så var han min gode vän som jag delat många och trevliga minnen med.

Våra tankar går naturligtvis till hustrun Sirkku och barnen Eva och Pär med familjer i deras sorg.

Falu BS Fotboll gm/Lillis Åkerblom