Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Han vann sin första kampsporttävling

Det var första gången han tävlade och premiären blev, minst sagt, lyckad.
Borlängebon Daniel Kättström vann sin klass i kampsporttävlingen och blev dessutom utsedd till bästa fightern.
Men det var nära att han blev diskvalificerad.

Det händer mycket i Borlänge kampsportsförening. Allt fler vill träna i föreningen som också har bytt namn nyligen.

– Vi hette tidigare Borlänge Ju Jutsu-klubb men när en thaiboxningsförening i Borlänge lades ned ville vi gärna få över de medlemmarna till oss. Eftersom vi ägnar oss åt fler kampsporter passade inte namnet längre, förklarar Jesper Holmberg, ordförande i föreningen.

Klubben har mellan 100 och 150 medlemmar. Endast 5-10 procent av dem tävlar, men på den senaste upplagan av kampsporttävlingen All Style open, där man tävlar i taekwondo, thaiboxning och kick-boxning, utmärkte sig en tävlande från Borlängeklubben.

Borlängebon Daniel Kättström vann sin viktklass, 60 kilo, och tog hem titeln bästa fightern.

– Det var första gången jag tävlade så det är en galen känsla. Finalmatchen var över på fyra sekunder. Jag knockade motståndaren och visste då att jag hade vunnit. Att bli utsedd till bästa fightern, det trodde jag inte, säger en glad Daniel Kättström.

Innan tävlingen hade han tränat extra mycket på specifika moment, till exempel sparring för att öva på att läsa motståndaren. Han hade också förberett sig mentalt.

– Jag jobbade bland annat med inställning och fokus, med att försöka släppa stress, press och nervositet.

Förberedelserna gav uppenbarligen resultat, men tävlingen höll på att ta slut redan vid invägningen. Daniel tävlade i 60-kilosklassen, men vägde 61 kilo vid invägningen.

– Jag gick ned till 60,4 kilo på en halvtimme. Jag gjorde allt jag kunde, kräktes flera gånger och tog på mig alla kläder jag hade och hoppade hoprep för att svettas. Som tur var hade jag tid att återhämta mig innan det var dags för match.

Daniel vann alla tre matcher och hann även med en halv match utom tävlan.

– I den matchen fick jag stryk, han vann över mig med hästlängder. Det visade sig att jag hamnat i fel viktklass och att den jag mötte vägde 76 kilo. Det hade blivit något fel med matchkorten.

Daniels huvudsport är thaiboxning, men han har tidigare också tränat Capoeira. Nu har han siktet inställt på MMA, mixed martial arts.

– Det är min dröm att bli en MMA-fighter, men för att tävla i det måste man ha vunnit en del tävlingar innan. Det är inget för nybörjare, säger Daniel Kättström.