Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Han tävlar med tatueringarna i TV6

Project runaway, Sveriges mästerkock och Top model, att tävla i sitt skrå har blivit tv-trend. I veckan drog Tv 6 igång Ink Master Sverige där svenska tatuerare tävlar mot varandra. Micke Rämgård från Borlänge är med i kampen.
– Konst är mitt stora intresse, säger han till Bling.

En av tio svenskar lär vara tatuerade. Nu startar Tv 6 nya programserien Ink Masters Sverige där tolv svenska tatuerare tävlar om att koras till vinnare. I juryn sitter stora tatuerarnamn som Jens Bergström, Heidi Hay och Theo Jak.

Micke Rämgård är 24 år, konstintresserad och ganska färsk tatuerare. Han började som lärling på Fetto Tatoo i Borlänge för tre år sedan och jobbar där i dag. Men han är precis på gång med att starta upp egna tatueringsfirman Studio light house tatoo. I onsdagens första avsnitt av Ink Masters tog han sig vidare i tävlingen. Vi undrade vilken hans första tatuering var.

– Min första var mitt efternamn på axeln. Det är inte min snyggaste tatuering.

Fyller man inte lätt sin hud med tatueringar när man är i branschen?

– Jag har inte så mycket tatueringar. Vi som jobbar hinner nästan aldrig bli tatuerade. Vi har aldrig tid. När man slutar är man trött och vill hem. Så det blir sällan.

Tycker du att det finns en gräns för hur mycket eller vad man kan tatuera på andra?

– Det är en smaksak, vissa tycker man kan köra på medan andra vill att man ska ta det lugnt. Det viktiga är att man tänker sig för ordentligt.

Vad fick dig att börja tatuera andra?

– Jag har alltid tyckt det var kul att rita och måla. Konst är mitt stora intresse. Jag började tatuera mig själv, Bond på Fetto tatoo började tatuera mig, sedan blev jag hans lärling. Men det gäller att kriga. Tatueringsyrke och att gå som lärling är hårt. Man får inget för det. Man får slita och visa att man kan få sina kunder.

Hur hamnade du i programmet?

– De ringde till studion när jag jobbade och sökte efter mig. Någon hade tipsat om mig eller så hade de scoutat. Jag var osäker i början om det skulle vara mycket om mitt privatliv i tv. Jag ville inte det. Men så visade det sig vara mycket om det konstnärliga och det fastande jag för. Sedan är det alltid kul att tävla, hur det än går.

Vilken är din favorittatuering?

– Jag gillar min hand. Jag som ett roder med mina koordinater där jag är uppväxt tatuerad på den.

Hur känns det att vara med i tv nu då?

– Det känns skitkul, jag är väldigt hedrad att jag fick vara med. Mycket folk hade sökt och det är kul att bli uttagen. När jag fick vet att jag skulle vara med så kände jag shit nu händer det!