Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Han tar över Hamnkrogen i Smedjebacken - utlovar en wow-upplevelse

/

Nu är det klart att Ismail Baltaci, 32, kommer att driva Hamnkrogen i Smedjebacken.
– Målet är att byn ska ha ett ställe där invånarna kan njuta av en fin upplevelse.

Annons

Ismail jobbade på Lindgården i totalt tio år, men har de senaste fem åren arbetat på The Kings Arms i Avesta. Nu har drömmen om en egen krog dock gått i uppfyllelse.

Bland en handfull sökande valde kommunen ut honom som den som ska driva Hamnkrogen i Smedjebacken.

– Näringslivsenheten har fört en dialog med ett antal intressenter och Ismael ville driva Hamnkrogen redan förra gången, berättar kommunalrådet Fredrik Rönning (S).

Kommunen har beslutat att investera omkring 400 000 kronor i utrustning till krogens kök. Ett av kommunens krav var att Hamnkrogen ska servera luncher.

Men Ismail Baltaci tänker ha öppet längre än så.

– Den ska öppna tidigt så att folk kan komma dit en solig morgon och ta en fika.

Han räknar med att slå upp dörrarna redan klockan 8 om dagarna och sedan hålla öppet fram till och med kvällens a la carte.

Konceptet kommer att vara husmanskost på lunchen, samt inslag av olika bufféer och kvällsunderhållning.

– Jag vill inte gå in på exakt vad a la carten kommer att bestå i, men den ska vara somrig och en wow-upplevelse. Jag kommer att satsa på närproducerat.

Tre anställda plus extrapersonal ska arbeta på Hamnkrogen. Ismail själv tar rollen som chef och serveringsansvarig.

Förhoppningen är att kunna köra i gång i maj, men det beror på hur snabbt utrustningen kommer på plats och när alla tillstånd är klara.

Varför vill du satsa på det här?

– Därför att jag vuxit upp i Smedjebacken och trivdes där helt enkelt. Nu vill jag komma dit och göra en insats.

LÄS MER: Positiv sommar för Hamnkrogen

LÄS MER: Rönning om förra krögarparet: "De har inte fullgjort sina åtaganden"

Annons