Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Han öppnar Subway i Kupolen

Hussein Mirahmadi öppnar ännu en Subwayrestaurang.
Han hoppas vara i gång i Kupolen före julhelgen.
Tiotalet personer anställs.

Hussein Mirahmadi driver sedan tidigare en restaurang på Mästargatan, Södra Backa, och en i Falun.

Nu satsar han vidare med en tredje restaurang i Kupolens köpcentrum.

– Det ska bli kul. Det känns bra, säger Hussein Mirahmadi.

För drygt fyra år sedan öppnade han den första restaurangen på Södra Backe och för drygt ett år sedan startade den i Falun. I Falun sysselsätts sju personer och i Borlänge tiotalet.

– På Södra Backa är det inga problem alls. Det rullar på som det ska och det känns bra. I Falun är det fortfarande nytt. Det är alltid svårt första året, men det är på väg upp. Jag hoppas att vi hamnar på ett bra resultat andra året

Hussein Mirahmadi räknar med att behöva anställa minst tio personer för verksamheten i Kupolen. Rekryteringen är i gång och det blir även annons på Arbetsförmedlingens hemsida inom någon vecka.

Subway, inriktat på baguetter och sallader, öppnar i lokalen som Björks Resor tidigare hade, mitt emot Ticket vid entré fyra.

– Mycket folk rör sig i Kupolen, Mc Donalds ligger där och det finns en stor parkering. Vi tror att det ska bli den bästa butiken när det gäller försäljning. Vi får se om det blir så.

Planen är att öppna före jul - om det hinns med.

– Det blir lite bråttom om vi ska hinna. Annars blir det strax efter jul och nyår, säger Hussein Mirahmadi.

Anna Timander, Kupolens centrumchef, har nyligen välkomnat en sushirestaurang till köpcentrumet. Hon gläds åt ännu ett nytillskott i matväg:

– För oss är det ett bra tillskott i vår restaurangmix med ett bra läge för både sittande gäster och take away.