Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Han opererades under lördagen

En fraktur på fotleden, det blev domen för Tomas Larsson.
Den 25-årige forwarden opererades under lördagen av Mora IK:s egen läkare.
– Går allt bra är Tomas tillbaka om åtta, nio veckor, säger Thomas Marnéus.

Det hade gått tolv minuter av matchen mot Södertälje då Tomas Larsson i en närkamp olyckligt hamnade fel när han brakade in i sargen. Mora IK:s tuffing låg och vred sig i smärtor och tog sig om högerbenet. Han fick hjälpas av isen och fördes direkt till Mora lasarett.

I den tredje perioden var Larsson tillbaka i FM Mattsson arena, paketerad i gips kunde han följa sina lagkamrater och se Mora vinna med 5–2.

– Vi kunde inte operera honom direkt, så då gipsade vi honom och sedan ville han tillbaka och se matchen, berättar Marnéus.

Lördag förmiddag opererade Mora IK:s egen läkare den fotskadade Tomas Larsson.

– Det är en fotledsfraktur han ådragit sig och jag har skruvat ihop det hela med två skruvar, förklarar Marnéus.

Direkt efter matchen var det spekulationer om att Larsson skulle bli borta tre, kanske uppåt fyra månader.

Marnéus är betydligt mer optimistisk.

– Jag tror att Tomas kan vara tillbaka i januari, säger han.

Att vara hockeyspelare och råka ut för en fotledsskada är betydligt lindrigare jämfört med om en fotbollsspelare skulle råka ut för samma skada.

– Foten sitter ju fast i skridskon och det gör att det går snabbare att komma tillbaka i spel, förklarar Marnéus.

Till att börja med kommer Larsson att få gå med vanligt gips i två veckor. Sedan är planen att han ska få använda sig av en gipssko, som går att ta av, och på så vis kan man redan efter ett par veckor sätta igång med träningen.

– Om två veckor ska han kunna börja köra styrketräning och kondition. När det gäller själva konditionsträningen, så sker den träningen i första hand i bassäng.

Vi har sökt Tomas Larsson för en kommentar.

– Klart han tyckte det var skit att bli skadad, men han var ändå vid gott mod. Jag vet inte hur länge han blir kvar på lasarettet, men jag vet att han gärna ville hem och titta på Barcelona–Real Madrid.

När DT-sporten sökte Larsson var det just under matchen, så då var det kanske inte så konstigt att han inte svarade...

– Men som sagt, går allt som det ska så bör Larsson vara i spelbart skick efter åtta, nio veckor, är Thomas Marnéus, får man väl ändå säga, positiva prognos.