Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Han kan spela för Falu FK

/
  • Bernhard Nyström hade Anders Lillhager vid sin sida på Falu FK:s innermittfält i går. Under säsongen hoppas dock klubben kunna utnyttja Geflespelaren Marcus Hanssons tjänster.
  • Marcus Hansson.

Annons

Allt talar för att Falu FK:s innermittfältare i division 1 norra-premiären hemma mot Boden den 20 april heter Bernhard Nyström, 22, och - Anders Lillhager, 18.

I går fick den lille spelskicklige förre Korsnässpelaren återigen 90 minuter när Falu FK klarade 0-0 mot ett Gefle med nio spelare från a-truppen från start.

- Med boll är han bländande, utan boll har han lite mer att jobba med. Men det här var en fantastisk match för hans utveckling. Han och Joakim Morén är utropstecknen på försäsongen och de klarade sig bra igen, säger tränaren Peter Moberg.

Alternativen till Lillhager blir också allt färre.

Johan Engström är i morgon förvisso åter i träning efter tre veckors time-out, men inte fullt ut.

- Det är en bra spelare, så det ökar konkurrensen. Men hans jobb styr, han kommer träna två-tre pass i veckan, berättar Moberg.

Kan han bli aktuell för att starta i premiären?

- Tveksamt med tanke på att han har tappat två veckor och både Lillhager och Bernhard varit så bra som de varit.

Någon Mikael Thuresson, den 27-årige mittfältaren som tillhört Gefle men förra säsongen var utlånad till division 2-laget Hudiksvall och som såväl Brage som Falu FK och Öster varit intresserade av, blir det heller inte i FK.

Han har bestämt sig för att fortsätta i Hudiksvall, där flickvännen fått jobb.

Och med bara dagar kvar till transferfönstret stänger ser det inte ut att bli någon förstärkning utifrån över huvud taget.

- Den spelaren ska vara klar innan torsdag eftersom papperen ska gå med posten, konstaterar sportgruppens Krister Lindvall.

Kollegan Per-Olof Nordahl:

- Och det finns inget hav att ösa ur.

I stället får Falu FK förlita sig till det utlåningsavtal som innan matchen i går ännu en gång diskuterades med Gefles sportchef och tränare Pelle Olsson.

En spelare som kan komma ifråga är Markus Hansson.

I går spelade han de första 45 minuterna i sin första match efter återkomst från en fotledsskada.

- Att det är ett namn som är intressant är ingen hemlighet. Man behöver inte vara hjärnkirurg för att räkna ut att vi behöver konkurrens på innermittfältet. Lillhager och Nyström ska inte spela 26 omgångar tillsammans där, säger Peter Moberg.

Hansson:

- Jag är positiv att stå på en sådan lista. Självklart är det intressant med bra matchning. Men jag vet inte vad avtalet innebär så jag kan inte uttala mig mer om det.

Tar han inte plats i a-laget blir det annars spel i Folksam U21 norra.

- U21-serien rankas lika högt som division 1 vad jag förstått, säger Markus Hansson.

Fakta: Markus Hansson

Född: 12 februari 1990.

Längd: 186 cm.

Vikt: 82 kg.

Moderklubb: Åbyggeby FK

Övriga klubbar: Brynäs IF -2006, Gefle 2007-.

Landslagsmeriter: Fyra pojklandskamper (tre P16, en U17), två juniorlandskamper (U19), ett mål.

Annons