Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Han har blivit det han hatar"

Han har själv blivit det han hatar. Så kan man sammanfatta Marcus Birros krönika om vänstern och antisemitismen i Malmö.

Annons

Fakta: Malmö har 290 000 invånare. Det anmäls 20 till 60 antisemitiska brott om året till polisen. De flesta består av klotter (hakkors) och tillrop. Någon har också kastat en (1) äppelskrutt.
Att Simon Wisenthal - centret avråder judar från att åka till Malmö är med andra ord absurt. Malmö torde vara säkrare än de flesta israeliska städer. Malmö är inte ens överlag en särskilt våldsam stad internationellt sett. Det begås till exempel fyra gånger färre mord i Malmö än i Los Angeles där centret har sin bas.
Till skillnad från Marcus Birro vet inte polisen vilken religion förövarna har. De saknar Birros rasbiologiska expertis, och ofta finns det inga vittnen till brotten.
Frågan är också hur många Malmöbor som kan tänkas ligga bakom dessa 20-60 incidenter om året? Polisen vet inte. Hur många individer behövs det för att rita ett hakkors? Hur många hakkors klarar en person att rita på ett år? Hur många människor kan tillsammans kasta en (1) äppelskrutt?
Men Marcus Birro har inget problem med att kollektivt skuldbelägga Malmös muslimer, och sedan anklaga vänstern för att de inte gör det samma.
Så lång är Marcus Birros krönika en del av det drev mot Malmö och Ilmar Reeapalu som härjat i fler år.
Birro försöker också att skuldbelägga vänstern för mordet på en 19 årig flicka utanför Landskrona. Man måste nog vara poet för att förstå logiken bakom hur runt halva svenska folket kan lastas för detta mord. Klart är i alla fall att vänstern i Birros ögon återigen gör fel genom att behandla invandrare som individer i stället som ett kollektiv. Birro efterlyser lagar ”mot den här typen av religiös terrorism” som om det vore lagligt att hota eller knivhugga någon idag.


Pierre Gilly, frilansskribent