Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Han gör nytt ekonomiskt klipp på asylboendet

I Rämshyttan kan Tom Sakofall, 27, vara på väg att göra ett nytt ekonomiskt klipp på före detta turistgårdens, före detta flyktingboendets, 24 lägenheter som raskt byggs om till moderna fritidsbostäder.

Vad händer med tomma asylboenden? I Rämshyttan, mellan Ludvika och Borlänge, kan svaret vara ett ekonomiskt klipp - nämligen skapandet av ett modernt fritidsboende.

De 24 lägenheterna, fördelade på sex hus, köpte Tom Sakofall i juni 2014 och hyrde inom två veckor ut till Migrationsverkets asylboende. I nästan tre år bodde där cirka 120 flyktingar, fram till maj i år.

Nu fyra månader efteråt, efter en snabb totalrust av två visningslägenheter plus husmålning av tre hus och ett par takbyten, ligger de ute hos mäklare till försäljning. Priset är satt till 750 000 kronor per lägenhet. Med härliga bilder ska de säljas till storstadsbor suktande efter dalanatur och sjöutsikt.

- Två är bokade och några är reserverade, säger mäklare Henrik Hansson på Länsförsäkringar fastigheter sedan Tom Sakofall bytt till ny mäklarfirma.

De 24 lägenheterna ska bilda bostadsrättföreningen Rämsbynsviken.

Tom Sakofall säger till tidningen att om försäljningen faller väl ut, om han alltså får in 18 miljoner kronor, kan det bli en etapp fritidsboende till i området.

- Jag är uppvuxen i Rämshyttan så projektet ligger mig varmt om hjärtat, säger Tom Sakofall.

Läs mera:

Läs mera:

Läs mera:

Läs mera: