Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Han blir chef för Orsa rovdjurspark

Sven Brunberg ny chef för Orsa Rovdjurspark och Stiftelsen Rovdjurscentrum.

Annons

Sven Brunberg är i dag ansvarig för fältverksamheten i Skandinaviska Björnprojektet, där han jobbat i 30 år med forskning kring brunbjörnar.

– Det här ska bli en superspännande resa. Det kommer att vara stort fokus på djurhälsa och djurens förutsättningar för reproduktion, att få besökare att komma till parken men också att vi som jobbar där trivs tillsammans och jobbar mot samma mål, säger Sven Brunberg i ett pressmeddelande.

I år firar Orsa Rovdjurspark 30-år. Ända sedan starten har det varit stor uppmärksamhet för kombinationen rovdjurscentrum och rovdjurspark. Hägnen hör i dag till världens största.

Grönklittgruppens önskelistan på kvalifikationer på den blivande chefen för Orsa Rovdjurspark och Stiftelsen Rovdjurscentrum har varit lång. Verksamheten ska utvecklas på alla plan, den ska marknadsföras mot olika grupper, samverka med forskarvärlden och ekonomin måste få ett lyft.

Mark Baljeu, vd för Grönklittsgruppen tror sig hittat rätt person:

– Det här är en väldigt speciell tjänst på ett väldigt speciellt ställe och vi är otroligt glada över att Sven Brunberg har sagt ja till den här utmaningen. Han har inte bara en gedigen erfarenhet från djurens värld utan också ett fantastiskt nätverk och dokumenterat goda ledaregenskaper, säger Mark Baljeu.

Orsa Rovdjurspark, Europas största rovdjurspark är 325 000 kvadratmeter och ligger i Grönklitt, Orsa och besöks årligen av runt 100 000 besökare.