Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Han blir åsiktsmaskin i NRJ

Borlängekillen Farao Groth har en ny karriär på gång, nämligen som åsiktsmaskin och debattör i Vakna med NRJ.
– Det här kan vara mitt genombrott, säger han.

Farao Groth gjorde sig känd redan när han hette Marcus och bodde i Borlänge. Han började som liten uppträda som dragqueen och har också jobbat på Borlänge Tidning som ungreporter.

Numera bor han i Stockholm där han bland annat medverkat i tv-programmet Böglobbyn, som Annika Lantz sidekick i radio och i antologin Pittstim.

– Där berättar jag om livet som bög i Borlänge.

Just nu jobbar Farao på Diors huvudkontor Stockholm men även på nattklubbar med drag eller som dj. Det var också på en nattklubb för ett par veckor sedan som han kom i kontakt med Roger Nordin, en av programledarna på Vakna med NRJ.

– Jag var där med min kompis Josefin Crafoord som är kompis med Roger. Han sa att de ville ha mig i programmet som en kul figur som kunde kommentera kändisar, berättar Farao som först var lite skeptisk.

– Ska man driva med kändisar så måste det vara med värme och med stor självdistans, fortsätter han.

Farao bestämde sig i alla fall för att testa och valde personer som Yohio, Måns Zelmerlöf och Sanna Nielsen. 675 000 personer lyssnade på varje inslag.

– Jag hade ingen aning om vilket fruktansvärt genomslag det kunde få. Mitt Instagram- och Facebookkonto imploderade och jag fick mejl till och med från Irak.

Och även producenten av programmet blev överrumplad och ville genast skriva kontrakt med Farao för ytterligare tio veckor.

– Jag är överlycklig. Det här passar mig perfekt och kan vara mitt genombrott.

Vad vill du att det ska leda till?

– Jag älskar att jobba med radio och tv. En dröm vore att jobba med Melodifestivalen eller någon annan stor produktion.

Fotnot: Se inslagen med Farao på Youtube, Vakna med NRJ/Farao.