Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Han bakar Sveriges största snögubbetårta

/
  • Calle Pettersson med en mindre modell av den snögubbetårta som han ska baka vid Barnens Ski och Rock i Sälen.  Foto: Anders Mojanis

Annons

- Jag törs inte påstå att det blir världens största snögubbetårta men det ska bli ett svenskt rekord, säger Calle Pettersson samtidigt som han håller på att räkna ut hur mycket det behövs av olika ingredienser för att baket ska gå ihop.

400 ägg, 100 liter grädde och 35 kilo vaniljkräm är några av huvudingredienserna i rekordreceptet. Det ska bli en tårta som mäter 1-1,5 meter i diameter, cirka 500 portioner, i en ätbar kopia av den stora snögubben uppe på toppen.

Calle kommer att stå utomhus och baka så att alla som vill kan få titta på storbaket. Han kommer sedan att bjuda på tårtan och samtidigt göra en insamling så att alla pengar som kommer in ska gå oavkortat till Barncancerfonden

Tårtbaket ingår i Barnens Ski och Rock som i helgen genomförs för fjärde året i Lindvallen.

- Barnen är VIP-gäster hos oss så det är självklart att de ska ha sin alldeles egen avslutningshelg.

Det stora tårtbaket med efterföljande tårtkalas är bara ett av inslagen i tillställningen. Det blir också en massa uppträdanden, upptåg och tävlingar.

Show med Tobbe Trollkarl, barnskidtävlingar i bland annat speedski och skicross, miniskoteråkning, turer med snöskoter och släde och afterski är andra ''ingredienser'' i den här avslutningshelgen som hålls alldeles speciellt för barnen.

Mer läsning

Annons