Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Han är DT:s nye chef

Carl-Johan Bergman blir landets yngste ansvarige utgivare och chefsredaktör inom dagspressen när han tar över ledarskapet för DT efter Ewa Wirén som går i pension.
Nu ska Bergman ta matchen om publiken i Dalarna mot Aftonbladet.se.

– DT är Dalarnas självklara nutidsförmedlare. Uppdraget förpliktigar. Vi fortsätter matchen mot Aftonbladet, det är vi som ska vara störst för den publik som är intresserad av Dalarna, säger den tillträdande chefredaktören.

Carl-Johan Bergman är i dag redaktionschef med särskilt utvecklingsansvar i DT. Han är också ansvarig för det stora valprojektet #kandulova i DT och dess systertidningar i MittMeida-koncernen.

Carl-Johan Bergmans mediehjärta bultar hårt för den lokala journalistiken, för vad god lokaljournalistik kan berätta om det riktigt nära och samtidigt illustrera de stora sammanhangen.  

Den kombinationen lyckades han själv med som sportreporter och mycket uppmärksammad och uppskattad sportkrönikör under flera år på DT-sporten. I hans sportjournalistik var det nära mellan fotbollsstjärnan och stjärnorna på andra scener, mellan hockeyarenan och det omgivande samhället.

Han var också under ett par års tid DT:s nyhetschef innan Expressen drog honom till Stockholm. Där var han, som bland annat nyhetschef och editionschef, med och ledde nyhetsarbetet i det verkligt stora sammanhangen.

Men möjligheten att var med och forma DT:s digitala utveckling lockade honom tillbaka till Dalarna. Så blev han både strateg och daglig inspiratör och pådrivare i det arbetet på DT.

Bergman vet att det är viktigt för ett medieföretag att jobba nära sin publik.

– Bara så kan också DT upprätthålla och utveckla sin roll som Dalarnas nutidsförmedlare, säger han.