Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Han är bäst på poker i Dalarna

Den regerande distriktsmästaren i online-poker är en Borlängebo.
Av 91 deltagare från Dalarna lyckades Jim Blomquist ta hem titeln.

Annons

Jim Blomquist från Borlänge pluggar i Grebbestad, men trots att han inte befinner sig i Dalarna så tävlar han fortfarande för sitt hemlän när han deltar i pokertävlingar.

– Det klart man är Dalarna trogen. En gång dalmas, alltid dalmas, säger han.

Och det gick bra när Jim för första gången ställde upp i distriktsmästerskap i online-poker under påskhelgen. Av 91 deltagare från Dalarna lyckades han bäst och spelade hem över 10 000 kronor.

– Det var fyra turneringar under några dagar där man samlade poäng. Man mötte spelare från hela Sverige. Den med flest poäng per län slutade som mästare, berättar Jim som inte förstod på en gång att han hade vunnit.

– Jag hade haft lite koll på poängen och när jag åkte ur som nia i sista tävlingen gissade jag att det skulle räcka till vinst, men jag fattade det inte direkt.

Vinsten innebär att Jim ska spela i Svenska Spels poker-SM som avgörs under slutet av året. Innan dess har han fokus på ett annat poker-SM arrangerat av Pokerförbundet och Pokerstars.

– Det är svårt att förbereda sig, det enda man kan göra är att ställa in sig mentalt. Man måste tro att man klarar det annars blir det svårt att vinna, säger Jim som kom sexa i poker-SM 2012.

Jim Blomquist har spelat poker sedan han var elva år.

– Jag är av den tron att det är ett skicklighetsspel, men det finns också ett turmoment med. Det är kombinationen av skicklighet och tur som gör poker så fantastiskt kul att spela.