Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hammarby vidare i Intertotocupen

Annons

Ett lag står emellan Hammarby och kvaläventyr till Uefacupen.

Returen mot Cork hemma på Råsunda i Intertotocupens andra omgång blev en enkel uppgift för "Bajen" som vann med 1_0.

Hammarby hade ett gynnsamt utgångsläge efter 1_1 på Irland i förra veckan. Taktiken i lördagens returmatch var att inte släppa in något mål för att säkra avancemanget.

Det märktes.

Hammarby säkerhetsspelade i en match som höll lågt underhållningsvärde där tempot var långt ifrån allsvensk klass.

Hammarbys anfallare gjorde matchens enda mål på en av de sällsynta målchanser som skapades, åtta minuter in i andra halvlek.

Bollen gick i en båge över Corks målvakt och via ribban in i mål.

Trots ett massivt bollinnehav under den första halvleken hade Hammarby egentligen bara en riktigt farlig målchans, då Paulinho sköt i stolpen, och i halvtid buades laget ut från merparten av de 4|045 åskådarna på Råsunda.

Och inte blev det mycket bättre i den andra halvleken. Cork, som under 2000-talet slagit ut både Malmö FF och Djurgården ur Europacupspel, hade inte ett skott på mål under de första 45 minuterna och Hammarby-målvakten Benny Lekström fick mest stå sysslolös även under de sista 45 minuterna. Hemmalaget å sin sida hade ingen större anfallslusta efter ledningsmålet samtidigt som Cork var för dåliga för att skapa någon riktigt press mot slutet.

TT: Vilken klass håller Cork?

Hammarbys tränare Tony Gustavsson menar att det snarare var Hammarby som gjorde Cork dåliga.

I nästa omgång väntar holländska Utrecht för Hammarby. Seger där och Sverige får ytterligare ett lag i kvalet till Uefacupen.

TT

Mer läsning

Annons