Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hammarby vann _ AIK föll

Annons

Paulinho och Sebastian Castro-Tello ordnade segern till Hammarby när Stockholmslaget vann över Fredrikstad i Uefacupkvalet med 2_1.

Det var två lag vars tränare pratat om en stark defensiv, men som på plan gick för seger när norska Fredrikstad gästade Hammarby på Råsunda i andra kvalomgången till Uefacupen. Hammarby var första halvlekens piggaste lag och Paulinho piggast av dem alla.

Målet kom i den 35 minuten. Brassen hittade sånär Petter Andersson mitt i straffområdet men bollen slank ut på kanten, där vänsterbacken David Johansson plockade upp den. Johansson slog en crossboll till en vinkande Paulinho på högerkanten som vek in mot mål och placerade in bollen bakom Rami Shaaban.

Ett par minuter tidigare hade samme Paulinho hittat luckan mellan Fredrikstads mittbackar, en av dem förre Bajenspelaren Patrik Gerrbrand, och löpt sig fri med Shaaban men skottet gick tätt utanför stolpen.

Paulinho fortsatte att skapa chanser i andra halvlek men det var Castro-Tello som fick sätta 2_0.

I 49 minuten bröt sig Petter Andersson loss från sin försvarare och slog ett inlägg från högerkanten som till slut nådde U21-landslagsmannen, som klippte till hårt. Shaaban kunde återigen höra nätmaskorna rassla bakom sig.

Castro-Tello var nära 3_0 bara minuterna efter.

I stället kom Fredrikstads reducering precis före Hammarby-klackens obligatoriska "sista kvarten"-ramsa. Raymond Kvisvik, som varit på hugget hela matchen från sin mittfältsposition, drog på ett långskott som smet in vid Benny Lekströms vänstra stolprot.

Dessförinnan hade Petter Andersson sånär fått huvudet på ett Monteiro-inlägg och Shaaban tvingats tippa ett skott från Louay Chanko till hörna.

Fredrikstad ryckte upp sig efter målet, och hade flera bud på en kvittering. Så i stället för ökad takt blev det en nervös avslutning för hemmalaget.

Men Hammarby var som sagt pigga och har ett bra läge inför returen i Fredrikstad den 30 augusti.

Det har även AIK, trots förlust borta mot lettiska Liepaja Metalburgs med 2-3. Hemmalaget tog ledningen med 2-0 i första halvlek men AIK kom tillbaka och kvitterade till 2-2. Tomas Tamosauskas fastställde sedan slutresultatet till 3-2.

TT

Mer läsning

Annons