Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hammarby lekte hem andra guldet

Annons

Det var den grönvita Bajen-klacken.

Lukas Karlsson smörpassningar. Mikael Janssons kalasräddningar.

Kort sagt: Ett förkrossande överlägset Hammarby tog guldet med 34_22 (17_10) och Skövde var aldrig med finalmatchen.

Svenska mästare för andra året i rad i handboll och med facit i hand var Hammarby svenska mästare redan efter tjugo minuter. Då ledde Staffan Olssons boys med 13_3.

Smaka på det.

Skövdes tränare Gunnar Blombäck gjorde det och sade:

Ett svep bakåt i tiden visar att Skövde också är ett bra handbollslag. Av sjutton säsonger i elitserien har klubben varit i SM-slutspel sexton gånger och aldrig åkt ur serien. Ingen tippade Skövde i SM-final i år. De överraskade och blev bättre och bättre i slutspelet. Men på lördagen inför över 14|000 åskådare i Globen var det gummiarmar och darriga ben.

Joakim Larsson, en av frontfigurerna i semifinalerna, sade så här:

Hammarby bars fram av den jättestora grönvita klacken. Men laget bar sig också själv med ett mycket rappt spel av internationell klass. Lukas Karlsson är en lirare, mittnia och spelmotor. En tekniker, en som kan skjuta lurigt och vars motor gick på högvarv. Inte helt olik handbollslegenden Magnus Andersson när han härjade i landslaget. Karlsson var glimrande i Bajens 3_2_1 system.

Men han fick sitta på bänken de första tio minuterna.

Hammarby ledde från start till översta steget på prispallen. Och Skövde förlorade en SM-final för andra gången i Globen. De fick silver också 2005. Mikael Jansson tog det mesta i målet, veteranen Janne Ekman avlöste på straffar och knep fyra.

Han fick naturligtvis jämföra ledarrollen med de egna enorma framgångarna som spelare, till exempel EM-guldet i Globen 2002:

Det har han och Hammarby fått två år i rad.

TT

Mer läsning

Annons