Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Halverat stöd till Svenska rallyt

Efter flera turer har kommunstyrelsen i Vansbro beslutat att kommunen ska gå in med 50000 kronor om året i ett projekt inom Svenska rallyt. Från början var förslaget att de skulle gå in med 100000 kronor i projektet, men det har prutats ner till hälften.

Tanken är att projektet ska drivas under tre år, 2013 till 2015 och där skulle Vansbro bli en av gästkommunerna inom Svenska Rallyt. För att vara med som fullvärdig medlem skulle kommunen bidraga med 100000 kronor om året. I utbyte skulle mer aktiviteter kring rallyt förläggas till Vansbro kommun. Det har bland annat pratats om att ytterligare en sträcka skulle gå inom kommungränsen, exempelvis i Äppelbo.

Redan i utskottet för styrning och ekonomi var kristdemokraten Torsten Larsson motståndare till förslaget med hänvisning till kommunens skrala ekonomi.

När frågan sedan skulle avgöras i kommunstyrelsen hade förslaget halverats till 50000 kronor. men det hjälpte inte, Torsten Larsson röstade emot och fick med sig Wahan Harutun, (KP) och Siv Hansson, (C).

– En konsekvens kan bli att det inte blir någon utökning av verksamheten i Vansbro kommun, men det visar sig, konstaterar Gunnar Magnusson (S).