Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hälsovård för 600 000 kronor

I dagarna går kommunen ut och begär in anbud på sin företagshälsovård.
Gäve-Dala Företagshälsa har haft ansvaret i många år och kommer att vara med och lägga anbud.

– Vårt avtal med Smedjebackens kommun upphör vid årsskiftet så visst finns det en viss osäkerhet. Vi är ju inte garanterade ett fortsatt samarbete med kommunen, konstaterar företagets förvaltningschef Bo Wallbäcks.

Gävle-Dala Företagshälsa samägs av landstingen i Dalarna och Gävleborg och i Smedjebacken har man hyrt lokaler i samma hus som vårdcentralen.

Men hyresavtalet är uppsagt och orsaken är att lokalbehovet har minskat.

– Jag tror det är sex rum som vi hyr och vi skulle klara oss med hälften. Mer behövs inte på en filial då vi inte har någon personal som är fast knuten till Smedjebacken. I huvudsak är det personal vid våra enheter i Falun och Säter som åker ut och bemannar i Smedjebacken, upplyser Wallbäcks.

Kommunens kanslichef Ewa Dagwall berättar att upphandlingen gäller företagshälsovård för cirka 800 anställda.

– I budgeten har vi 600 000 kronor reserverat för företagshälsovården och som tidigare vill vi ha ett flerårigt avtal.

Bo Wallbäcks uppger att man i Smedjebacken även har avtal med bland andra de kommunala bolagen Seab och Bärkehus. Men kommunen är förstås huvudkunden.

– I värsta fall kan det bli så att vi får lov att lämna Smedjebacken.