Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hälsosamt i lokal handelsbod

En dag i hälsans och livskvalitetens tecken.
Så beskriver Lisa Wedberg helgens Sifferboddag, när Sifferboden genomförde en hantverks- och loppisdag med försäljning av bland annat närproducerade och ekologiska livsmedel.

Sifferboden öppnade 2009 som en lokal handelsbod. Ett 30-tal intressenter sålde ekologiska, tillsatsfria och närproducerade varor.

Men eldsjälarna hade andra jobb och efter ett drygt år blev de tvungna att dra ner på verksamheten – för att orka med.

Numera är Sifferbocen något av en evenemangsbod med tre årliga evenemang, en julmarknad, en skördefest och en våraktivitet.

Att intresset för verksamheten lever framgår av att söndagseftermiddagens marknad med loppis och kafé lockade mellan 300 och 500 personer.

– Jätteroligt, trädgården var fylld av människor och periodvis hade vi långa köer till kaffe- och kolbulleförsäljningen, berättar eldsjälen Lisa Wedberg.

Hon spelar själv flöjt och hade tänkt musicera tillsammans med sambon Torben Stenberg, gitarr.

– Men det fick vi ställa in i och med att jag blev tvungen att tvångsrekrytera Torben till kolbullegräddningen och serveringen, berättar Lisa med ett skratt.

Besökarna kunde köpa mat- och kaffebröd, bakat på närproducerade råvaror, inte minst ägg från sprätthöns, marmelad, chokladmaränger och hantverk..

Ett tiotal intressenter hade också ordnat med loppis och Kerstin Baggens hade sadlat en häst och lockade med ridning.

– Fantastiskt väder och en underbar dag, sammanfattar Lisa Wedberg.