Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Halmstad vände efter omtvistat mål

Annons

Magnus Arvidsson blev stor hjälte när Halmstad vände 0_1 till 2_1 för andra hemmamatchen på raken.

Den här gången mot Kalmar.

Men efteråt handlade det mesta om gästernas ledningsmål.

En sömnig historia på Örjans Vall vaknade plötsligt till liv efter en halvtimmes spel. Då fälldes Halmstads Hans Mattisson på egen planhalva. Mittfältaren blev liggande och medspelaren Emra Tahirovic rullade ut bollen.

Men i stället för att ge tillbaka bollen till en Halmstadsspelare, vilket är en osvuren regel inom fotbollen, kastade Kalmars Stefan Larsson bollen till anfallaren Ari da Silva Ferreira. Han höll i bollen, blev fälld och den efterföljande frisparken resulterade i Kalmars ledningsmål. Något som rörde upp känslorna ordentligt i hemmalägret.

Minst lika upprörd var HBK:s tränare Janne Andersson som var över i motståndarnas avbytarbås och skällde ut Kalmars tränare Nanne Bergstrand.

Målet blev som tur var inte avgörande. I stället gjorde Halmstad precis som i premiären hemma mot Helsingborg och vände 0_1 till 2_1. Stor segerorganisatör blev 34-årige Magnus Arvidsson.

I den 44:e matchminuten vände han bort tre Kalmarförsvarare i straffområdet och placerade kyligt in kvitteringen. Med 16 minuter kvar av matchen använde han skallen och knoppade in 2_1 på Emra Tahirovic perfekta frispark.

TT

Mer läsning

Annons