Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Halmstad upp i serieledning

Annons

Dusan Djuric avstängd och Emra Tahirovic såld till franska Lille.

Då tycktes Halmstads BK:s missa chansen att gå upp i allsvensk serieledning när anfallsspelet kom av sig.

Men efter en ursinnig slutforcering vände laget 0_2 med halvtimmen kvar till 2_2 (0_1) mot Gais med flera bud på ett segermål i slutet.

Trots serieledning kom snacket efteråt ändå mycket att handla om den vattensjuka planen som länge tycktes förhindra spel innan matchen kom igång en och en halv timme försenad.

Därför var domaren Daniel Stålhammar, Landskrona länge tveksam till spel. När matchen väl kom igång var det HBK som till en början tog initiativet, men trots dubbla chanser i samma anfall lyckades Magnus Arvidsson inte få in bollen sedan hans nick reflexräddats av Dime Jankulovski som sedan fick se nästa Arvidsson-avslut styras i stolpens utsida.

Gaisledning

I stället kunde Gais med två minuter kvar av halvleken göra 0_1 när Tobias Holmqvist tryckte in en retur sedan målvakten Magnus Bahne inte lyckats boxa undan bollen.

Gais, med bara en anfallare, spelade klokt och låste HBK och när Ikpe Ekong elegant placerade in 0_2 på straff sedan bollen studsat upp på Mikael Roséns hand tycktes HBK:s första hemmaförlust vara på väg.

Men bara åtta minuter senare tändes hoppet när den debuterande inhopparen Sebastian Johansson i sin första bollkontakt frispelade Magnus Arvidsson som via en Gaisare reducerade till 1_2.

Det blev signalen till en ursinnig hemmaforcering mycket signerad den passningsskicklige Johansson i en chansrik avslutning.

När sedan Dime Jankulovski gjorde ett stort hål i luften när han skulle boxa undan en misslyckad Gais-rensning var det rättvist kvitterat till 2_2 med kvarten kvar.

Jankulovski revanscherade sig sedan med en otrolig räddning uppe i ena krysset på Tommy Jönssons 25-metersskott och på stopptid fick han sedan se en lagkompis stå på mållinjen och rädda Magnus Arvidssons skott som skulle bli matchens sista avslut.

TT

Mer läsning

Annons