Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Halloweentävling på populär anläggning

Utvecklingen går i rasande fart för unga ridentreprenören Sofia Bengtsson i Burens.
Hon har nu närmare 80 ridskoleelever i veckan på 18 islandshästar.
I lördags visade en del av dem upp sig i en halloweentävling inför storpublik.

– Det är jättekul att det blivit så himla stort intresse för det här och att så många ställer upp och hjälper mig på olika sätt, med allt från stalltjänstgöring till att som i dag ha bakat fikabröd, säger Sofia Bengtsson där hon står intill paddocken och fungerar som grindvakt och speaker.

Hon tittar sig omkring på allt folk: Ryttare, yngre ridskoledeltagare som denna dag nöjer sig med att (liksom de tävlande) vara häftigt halloweenutklädda samt mängder av åskådare.

– Så himla kul är det, säger Sofia Bengtsson på omisskännlig göteborgska.

För det var från Göteborg som hon flyttade upp till sin mormors gård i Burens och sommaren 2010 drog i gång ridskoleverksamhet på islandshästar.

Succén blev omedelbar och nu, 23 år ung, driver Sofia Bengtsson alltså en storskalig och uppskattad verksamhet i den lilla byn strax utanför Ludvika.

Lördagens halloweentävling samlade för övrigt 25 deltagare, som tävlade i klasserna tölt och trav. Även i fjol hölls ett sådant halloweenevenemang, men det i år var snäppet större. Verksamheten växer, liksom.