Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hällbo rasar mot SM-uttagningen

Han vann Hälsingerallyt i helgen.
Men någon start i SM-sprinten i Falun blir det inte för Markus Hällbo som rasar mot uttagningarna.
– Vissa har inget där att göra. De är rundningskoner i vanliga tävlingar, säger 38-åringen från Säter.

Annons

Hällbo har flera års erfarenhet från SM, men när startfältet till sprinten i Falun togs ut blev han bara placerad som reserv i den fyrhjulsdrivna klassen.

Men det är inte det faktum att han själv inte erbjöds en ordinarie plats som stör honom mest.

– Nej, det struntar jag i. Däremot tycker jag att vi har flera lovande juniorer som borde få chansen. Nu verkar det som att den med bra bil eller stor käft får åka, säger Hällbo.

Han räknar upp flera namn som han inte tycker hör hemma bland de 40 förarna i SM-startfältet.

– De är rundningskoner i vanliga tävlingar.

I förra veckan blev Hällbo ändå erbjuden att köra SM-sprinten efter ett återbud, men då svarade han med att avanmäla sig.

– Jag vill inte ha med det där att göra. Vi kanske åker Treskerundan som går samtidigt i stället.

Han gillar upplägget med SM-sprinten, men tycker att uttagningarna är en skandal.

– Det är helt rätt tänkt med en sådan här tävling, men man önskar ju att uttagningen hade gått till på ett annat sätt. Jag lider med våra duktiga juniorer som inte får köra.

Totalt ville 71 förare köra SM-sprinten. Enligt ett utskick från Svenska bilsportförbundet har sedan Rallyutskottet, arrangörsklubben SMK Dala Falun, förbundets sportchef och delar av SM-organisationen tagit ut det slutliga SM-fältet med 40 ordinarie förare och sex reserver.

– Som jag förstår det har även svt haft ett finger med i spelet. De vill väl visa upp häftiga bilar. Nu är det bara ett fåtal grupp N-bilar med, säger Hällbo.